Mollet solar: energia verda i justa

Alcaldessa de Mollet

Aquesta setmana el govern municipal ha presentat el projecte Mollet Solar, demostrant que som una ciutat valenta i compromesa amb l’emergència climàtica i la justícia social. Que complim amb la paraula donada, refermant el model de ciutat verda i justa que defensem. Tenim una visió: volem que Mollet utilitzi majoritàriament energia sostenible, que a la nostra ciutat l’energia solar sigui la gran protagonista. Des de l’Ajuntament hem de ser exemple en la transició energètica i, per aquest motiu, amb Mollet Solar aconseguirem que tots els equipaments municipals funcionin amb energia solar.

Invertirem 1,2 milions d’euros en aquest projecte de present i de futur per a la ciutat. Una inversió que amb l’actual preu de l’electricitat, la millora tecnològica i econòmica de les plaques solars fotovoltaiques i el compromís de la ciutat per lluitar contra l’emergència climàtica, arriba en el moment idoni i que, sense dubte, s’amortitzarà en pocs anys. Mollet Solar és el resultat de mesos d’estudi per decidir quines cobertes podien ser les més adequades per instal·lar aquestes plaques, d’estudiar els consums i la identificació de llars en situació de pobresa energètica. Aquest treball minuciós ens ha permès afinar al detall les decisions que hem pres, i d’aquí sorgeixen les 8 illes fotovoltaiques repartides per tota la ciutat que generaran energia compartida amb equipaments i habitatges.

El fet que molts equipaments funcionin en horari de tarda i nit ens permet generar excedents d’energia que dotaran aquest projecte d’un caire social, ajudant a prop de 200 famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat i pobresa energètica a reduir el seu consum elèctric. Des del Govern ho tenim clar: la transició energètica no pot deixar a ningú enrere per motius econòmics i, per nosaltres, sempre és clau enfortir l’ànima social que té la nostra ciutat.

El compromís de l'Ajuntament de Mollet amb l'energia solar fotovoltaica té un llarg recorregut, ja fa més de 20 anys que es va fer la primera instal·lació i amb Mollet Solar la ciutat arriba a un altre nivell. L'Ajuntament està liderant aquesta transició energètica, però necessita la implicació de la ciutadania i de les empreses de la nostra ciutat. Recentment, vam ser pioners a Catalunya amb l'aprovació de l'Ordenança Solar, que aplica l'obligatorietat de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en nous edificis, així com amb les bonificacions de l'IBI i l'IAE per a les noves instal·lacions.

Mollet és una ciutat valenta que no s'arronsa davant els nous reptes. Aquest és un projecte amb el qual volem fer un pas més en el nostre camí a la transició energètica, per convicció i per justícia social i ambiental.
 

Alcaldessa de Mollet del Vallès. Va néixer i viu a Mollet del Vallès. És llicenciada en Dret i Ciències Polítiques. És treballadora de l'Administració local.

Edicions locals