El pròxim 14 de maig vota perquè ningú decideixi per tu

L'opinió dels lectors

Hi ha una falta de compromís per part del govern actual de convocar un referèndum perquè la ciutadania pugui triar lliurement i sense imposicions la forma de govern d'Estat. La majoria de la població actual no va tenir oportunitat de votar la Constitució de 1978; i els que van poder ho van fer amb la condició d'acceptar la monarquia, ja que no els van oferir l'opció de poder triar Monarquia o República, ni en aquell moment i fins a l'actualitat. 
 
Ens podem remuntar fins a les eleccions municipals del 12 d'abril de 1931, l'última vegada que a Espanya, la població va tenir les condicions polítiques òptimes per poder triar entre una forma d'Estat o una altra; i que des del cop d'estat del 1936 es van cuidar que no tornés a ocórrer. I així ha sigut, perquè en l'anomenada Transició democràtica i fins ara, els hereus del règim s'han cuidat de tindre'l lligat, tot ben lligat, perquè el poble no tingui l'oportunitat de poder exercir la seua llibertat, i acceptar o no una monarquia imposada. Fins i tot tenim la confessió d'Adolfo Suárez que va reconèixer en una entrevista que no va sotmetre a referèndum la monarquia perquè les enquestes li van dir que perdria. I és així que han passat més de 90 anys des de l'última vegada que aquest país va tindre l'oportunitat de poder decidir monarquia o república. Per a pal·liar aquesta deficiència democràtica es va constituir una plataforma unitària, àmplia i plural per a impulsar una Consulta Popular Estatal Monarquia o República i que la ciutadania pugui pronunciar-se sobre una d'aquestes dues opcions. 
 
 Aquesta Consulta és una mobilització popular, no té caràcter vinculant; és un exercici democràtic perquè la ciutadania adopte l'hàbit d'immiscir-se en tot allò que li incumbeix fins a aconseguir que el dret a decidir la forma d'Estat no siga un delicte en aquest país. 
 
És un acte de ciutadania empoderada de lliure expressió popular de democràcia participativa, que posa en evidència les limitacions de la “democràcia”. En les societats democràtiques els pobles decideixen sobre totes les qüestions que els concerneixen, entre elles sobre una de les més importants, la forma d'Estat. En l'estat espanyol va ser furtat del debat en l'anomenada Transició democràtica del 78. Ni en aquell moment ni posteriorment hem pogut decidir.
 
La Consulta serà el pròxim 14 de maig en tot l'Estat, i el principal objectiu és posar moltes taules de votació, com més taules millor, i aconseguir el màxim de vots possibles, per a arrancar amb força i exigir un Referèndum vinculant a partir del 15 de maig.
A la nostra ciutat de Mollet tindràs la possibilitat de pronunciar-te, ja que hi haurà diversos punts de votació. Anem totes i tots a votar el pròxim 14 de maig! Tu decideixes! 
 
Encarna López, Míriam Sampere, Mari Carmen Pichardo,
en nom de la promotora molletana de la consulta

Edicions locals