El Primer de Maig

Responsable de Treball de Mollet en Comú

Aquest diumenge celebrarem el Primer de Maig, Dia del Treball, data de mobilització, reivindicacions, i  solidaritat, el primer postpandèmia.
1 de maig del 2022. Cal situar el context polític que tenim a l’Estat espanyol, un Govern de coalició, progressista del qual formen part els comuns (En Comú Podem) que ha fet possible una reforma laboral en els marcs del diàleg i la concertació social, consens dels actors econòmics i social –patronals i sindicats majoritaris CCOO i UGT- i l’Administració (Govern). Un fet històric al país i que enforteix el nostre sistema democràtic.  
Una reforma laboral acordada a finals del 2021 i que ja ha tingut un gran impacte molt positiu per als interessos de la classe treballadora. Més que mai les dades ho evidencien.  En el primer trimestre de 2022, en tres mesos, ha fet possible crear la mateixa ocupació que la reforma laboral del 2011 del PP va destruir en 10 anys.
Es fa difícil  entendre com partits que es diuen d’esquerres com ara ERC van votar en contra de la reforma laboral, sabent que està dirigida a millorar les condicions de vida de la gent i a recuperar i enfortir drets per les persones treballadors arreu de l’Estat.  
D’aquesta reforma laboral que ha portat el Govern de coalició i que ha liderat la ministra de Treball, Yolanda Diaz, hem d’apuntar les tres qüestions principals que pretén: limitar la temporalitat, enfortir la negociació  col·lectiva i crear un mecanisme de protecció de l’ocupació, el RED.
Limitar la temporalitat i enfortir la negociació col·lectiva, dues qüestions per les quals podem dir que les persones millorem les condicions de treball i guanyem drets. Per una banda,  permetrà acabar amb l’ús abusiu dels contractes temporals i de les jornades parcials no desitjades, i d’aquesta manera posarà fi a la precarietat i la incertesa de molta gent. Només una dada, el 98,9% dels contractes que s’han fet en el primer trimestre del 2022 als joves són indefinits, així sí que podem encetar un projecte de vida.
I per altre, enfortir la negociació col·lectiva per recuperar l’equilibri en les relacions del treball i millorar les condicions laborals i salarials del 85% dels treballadors i treballadores que estan coberts pels convenis col·lectius.
I, finalment, el mecanisme RED, mesures de protecció de l’ocupació per evitar el tancament de les empreses quan venen mal dades.
Però la reforma laboral, la llei i les normes per si soles no solucionen la situació, hem d’empènyer totes plegades perquè s’acompleixin, per això aquest 1 de maig hem de sortir al carrer i manifestar-nos, perquè la reforma laboral sigui una veritable realitat.

 

Edicions locals