1 d'octubre, Dia internacional de la gent gran

Membre de Mollet en Comú i de la Comissió de Jubilats i Pensionistes de Mollet

El 14 de desembre de 1990, l’Assemblea General de l’ONU en la seva resolució 45/106, va fitxar per l’1 d’octubre el Dia Internacional de la Gent Gran, d’aquesta manera s’instava a reflexionar sobre els reptes socials, polítics i institucionals que suposava el creixent envelliment demogràfic i treballar per una vellesa digna i segura.

Aquesta data que celebrem i reivindiquem any darrera any per aconseguir la visibilitat necessària i destacar les importants aportacions que les persones grans realitzem per a l’avanç de la nostra societat i per crear consciència intergeneracional.

Son moltes les problemàtiques que la gent gran tenim i que la pandèmia ha posat de manifest i es per això que cal més que mai polítiques públiques a favor de la gent gran i a la vegada enfortir els serveis públics de qualitat.

Això que defensem és un dret com a éssers que som, el fet de ser grans no implica, que no tinguem dret, al reves volem que es promogui la igualtat com a la resta de la ciutadania, perquè envellir vol dir dignitat i drets fonamentals. Volem tenir veu, decidir el nostre present i futur per viure amb benestar i dignitat.

Això que defensem no solament és en benefici de les persones grans actuals, sinó també per a les properes generacions que un dia arribaran a ser grans. Volem potenciar un estat del benestar social, un país que inverteix en la gent gran, és un país que estima.

S’ha de prendre consciència com a societat i com administracions dels reptes que suposa el progressiu increment de l’envelliment de les nostres societats.

Volem participar del nostre destí, cal recordar que a Catalunya existeix un ric entramat d’entitats de gent gran: casals, grups d’interès en defensa de la gent gran, associacions, sindicats etc, que demostra que la les persones grans volem ser actives, tenir veu, decidir el seu present i deixar un llegat millor del que s’han trobat per a les properes generacions.

Volem més i millors serveis, som més participatius en el bé comú de les necessitats de les persones grans a fi de millorar la qualitat de vida a mesura que les persones envellim. Volem una vellesa digna i que les persones siguin el centre de les polítiques públiques.

En definitiva volem que la nostra veu s’escolti, volem vehicular les nostres demandes, reivindicacions i reflexions, per millorar la nostra qualitat de vida a partir de la participació de totes les persones grans i demanem que les administracions locals s’impliquin en la creació d’instruments de participació de les persones grans, perquè aquest és un objectiu comú, de la gent gran i dels i de les representants de la ciutadania.

Som el 20% de la població i seguirem treballant per defensar els nostres drets com a persones grans, per acabar amb les desigualtats i discriminacions que patim, ja que el nostre present és el futur de les properes generacions.

Edicions locals