Parlem clar

Regidor d'ERC-Junts i exalcalde de Sant Fost

En aquestes setmanes de reflexió i silenci auto-imposat des del canvi de Govern a l'Ajuntament de Sant Fost, observo amb màxima preocupació que aquest canvi, simplement, anava de càrrecs, de cadires i de jerarquia.

En aquests 40 dies, es confirma que allò que el nostre Govern estava en vies d'eradicar, els càrrecs imposats pels partits i col·locats en llocs de treball previstos perquè els ocupin funcionaris, torna a estar a l'ordre del dia del Govern d'IUSF i Podem. Aquest procés de sanejament que vam iniciar a finals del mes d'octubre de 2020, amb el cessament de les dues persones que havien estat incorporades com a conseqüència d'acords polítics i sense haver passat cap procés selectiu en les condicions d'igualtat, capacitat, mèrit i publicitat que exigeix per la normativa, va ser el detonant que ens va costar el govern. Vam creure, amb una ingenuïtat que ara estem pagant, que la voluntat de canvi, de transformació i d'una nova manera de treballar guanyaria a la vella política, la de l'intercanvi de favors, que utilitza diners de tots els santfostencs i les santfostenques per afavorir interessos individuals i no col·lectius.

Us han repetit incansablement que l'alcalde només havia de cuidar al seu soci de govern, que el va menystenir, que el va oblidar... però res més lluny de la realitat. Sempre hi érem a l'hora de parlar de polítiques per als nostres veïns i veïnes, però vam ser molt ferms aturant tots els intents de contractació que, sense seguir els processos establerts, va intentar posar sobre la taula. I això ens va condemnar. La vella política triomfa, Sant Fost perd.

I IUSF s'hi ha posat de cara: "la ocasión la pintan calva", diuen. Montserrat Sanmartí i IUSF ho aprofiten hàbilment per, a mig mandat, recuperar l'Ajuntament després de gairebé 2 anys a l'oposició, però ho fan a costa d'entregar-ho tot als interessos del Sr. Bastida.

No només s'han readmès persones imposades pels partits, sinó que - malgrat les advertències de les àrees de control - es pretén pagar-los els gairebé 6 mesos de sou des que van ser cessats. Esperem que ho pensin bé i mai no es facin efectius, els diners públics són de la ciutadania i treballarem per eliminar qualsevol sospita de malversació.

Malauradament també, comencen a dinamitar aquells projectes que el nostre govern va començar i que tan necessaris eren per als nostres veïns i veïnes: el Servei d'Ocupació mancomunat amb els municipis de Martorelles i Santa Maria de Martorelles sembla que s'atura, el desplegament de la policia local que - sota
la direcció de la Caporal Toledo - també s'atura amb la marxa d'algun agent i de la mateixa caporal, la substitució de la qual es preveu sonada, el projecte de l'entorn del Pavelló 1 pel qual tenim compromesos 600.000€ en subvencions, sembla que està en qüestió, el desplegament de la recollida porta a porta també
sembla que s'ajorna en el temps i es desplaça a 2022... molta feina feta que podria quedar en res, només pel fet que eren projectes impulsats pel nostre govern.

Lamento l'oportunitat perduda, assumeixo la part de responsabilitat que em pertoca, però segueixo ferm en les meves conviccions, en la màxima que els electes estem de pas però que estem per impulsar polítiques i canvis necessaris per a la ciutadania... per gestionar el dia a dia, arreglar esvorancs, pintar guals i podar arbres, tan sols cal un calendari, personal municipal i recursos.

Treballarem des dels espais que ens dóna la nova situació a l'oposició, seguirem treballant al costat de la gent, escoltant-la i intentant que rebin el suport necessari de l'administració i ens deixarem la pell per tornar a bastir un projecte perquè Sant Fost sigui el poble que la seva gent es mereix. Si hi ha una opció de
canvi, ha quedat ben palès que aquesta és la que defensa Esquerra - Junts per Sant Fost.

Edicions locals