Una casa d'apostes a Parets

L'opinió dels lectors

De casinos i de jocs d’atzar n’hem vist a les pel·lícules. A la gran pantalla, habitualment, se'ns presenten com una manera fàcil de guanyar diners i de passar-s’ho bé. També ens els presenten així en els anuncis de la televisió on, a més, els protagonistes són esportistes de renom, ídols per a molts infants i joves.
La realitat és ben diferent. Ni guanyar diners, ni passar-s’ho bé; ludopatia i gent arruïnada. I a qui més afecta és a la classe treballadora i, últimament, als més joves.
Fa dos mesos que va obrir una casa d’apostes d’Sportium a Parets del Vallès, el primer establiment d’aquest tipus al Baix Vallès. El local es troba a la zona comercial Iveco. Des de Comunistes de Mollet-Vallès Oriental ho vam denunciar a les xarxes fa unes setmanes.
D’aquesta denúncia n’ha sorgit una polèmica sobre la casa d’apostes i que el govern municipal es posicionés en contra públicament. El govern paretà no va donar explicacions fins que es va denunciar. Dit això, l’anterior consistori dels socialistes i la Generalitat van ser els que van acordar la instal·lació de la casa d’apostes. A més, segons s’ha explicat, el govern va portar tot plegat amb molt de secretisme amb fins electorals.
La regidora d’Urbanisme Rosa Martí, que va aclarir que l’actual govern està en contra, explicà que s’ho van trobar per sorpresa. Un punt que no em va agradar és que la regidora valorava positivament que ‘’no està [la casa d’apostes] en mig del poble’’. És cert que la casa d’apostes no és al centre de la vila, però es troba en una zona molt concorreguda. Al sector comercial Iveco hi ha supermercats, grans superfícies i restaurants molt populars entre la ciutadania. A més, la nova comissaria de la Policia Local estarà aquí mateix.
Qualsevol dia de la setmana la zona està plena de famílies i amics anant a comprar o als restaurants de fast food. La ubicació només és positiva per a Sportium i la Generalitat (la que s’encarrega d’atorgar les llicències), ja que obtindran molts beneficis amb el patrimoni i la salut de la gent corrent del nostre poble.
Cal dir ben clar que aquest tipus de negoci és perjudicial per a la salut i també és la ruïna de molta gent. Reclamem que des de l’ajuntament es faci tot el possible perquè la casa d’apostes marxi de Parets i que des de la Generalitat es facin lleis que aturin aquests negocis.

 

ALBERT BLASCO / Estudiant d'Història i militant de la JCC
Parets del Vallès

 

Edicions locals