Jordània, sol i art

L'opinió dels lectors

El passat mes de març vam visitar Jordània, un país molt bonic, amb sol, art i bona gent. No cal dir que Petra, Jerash, Wadi Rum, entre d'altres, són veritables meravelles de la naturalesa i de la mà de diverses civilitzacions.
Ara bé, al nostre entendre, el país milloraria molt aplicant una senzilla mesura, el manteniment i neteja de l'espai públic. Vam veure durant tot el viatge, en carreteres, carrers, camps, desert, Mar Mort i monuments veritables acumulacions d'escombraries i sobretot plàstics.
Pensem que el govern podria prendre mesures per evitar-ho i no creiem que sigui difícil, ni costós. Si l'espai públic estigués mínimament net el país guanyaria molt. Un país turístic necessita tenir cura de la imatge.
D'altra banda, Petra una veritable meravella, necessita una ordenació global, hi ha gran dispersió de venedors, amb parades fetes de tot tipus de materials i instal·lades en qualsevol lloc. Vam veure fins a camions aparcats dins d'alguna antiga tomba. L'espai està poc cuidat tot i ser una de les set meravelles del món. Estimem que necessita millorar per no morir d'èxit.
La nit a la haima del desert de Wadi Rum no va cobrir les nostres expectatives, llums i música sense fre en lloc de silenci i foscor per veure el cel del desert, una llàstima perquè es perd l'oportunitat d'assaborir la singularitat del lloc.
Esperem que l'ambaixada de Jordània a Espanya prengui nota de les nostres observacions i les traslladi al govern jordà, sempre tenint en compte que en cap cas es tracta de crítiques, sinó d'aportacions positives en benefici de tots.

Rosa Martí, Margarita Amadó, Arantxa Perez i Teresa Vidal

Edicions locals