Apostem per l'escola pública

Un any més toca, per a moltes famílies, triar escola pels seus fills i filles. El període de preinscripció aquest any serà del 13 al 24 d'abril. És una decisió molt important per a les famílies.

Des d'ICV (Iniciativa per Catalunya Verds) creiem que l'aposta ha de ser per l'escola pública. I per què? Perquè l'escola pública té la vocació que garanteix la igualtat d'oportunitats treballant per tots els i les alumnes per igual. És l'escola pública la que treballa per la inclusió de tothom, sense tenir en compte el seu origen, el seu gènere, les seves creences, la seva condició social, les seves capacitats, en definitiva l'escola pública no segrega per cap motiu.

Ara bé, caldrà fer un esforç considerable per aconseguir aquesta escola pública de qualitat. Per fer això tota la societat haurà d'implicar-s’hi, la comunitat educativa, els governs de torn i tota la ciutadania en general. Hem d'empényer tots i totes plegats per aconseguir un model que es vagi aproximant a models europeus que tots coneixem i que aposten per un únic sistema públic d'educació.

Són moltes les variables que incideixen en un bon model: la inversió adequada, l'aposta per una bona formació del professorat, estratègies per aconseguir que l'escola pública no competeixi entre ella, posar l'educació dels nens i nenes per sobre de criteris mercantilistes, dotar a l'administració local de més poder de decisió i sobretot anar canviant la cultura de la individualitat per la cultura de la col·lectivitat, a on el bé comú està per sobre de l'individual.

Des d'ICV creiem fermament que això és possible, però caldrà remar en el mateix sentit, implicant-nos en tot allò que tingui a veure amb l'educació i amb les polítiques educatives que es portin a terme. Cal lluitar contra la segregació a l'educació que des del primers anys de vida implica una veritable desigualtat d'oportunitats. Visca l'Escola Pública!!

Edicions locals