Retorn a les cinc candidatures per escollir el govern local

PSC, Canviem, Fem, ERC i Junts aspiren a l'Alcaldia i a formar part del ple municipal

Política

Els votants de Montmeló poden escollir entre cinc candidats
Els votants de Montmeló poden escollir entre cinc candidats

Els veïns i veïnes de Montmeló tornen a tenir cinc candidatures per escollir a les eleccions municipals del diumenge. Després de les set llistes de fa quatre anys, aquest 2023 els montmelonins tindran dues opcions menys on escollir, el mateix nombre que el 2015 i el 2011. Les opcions són similars als últims comicis amb cinc candidatures que repeteixen i dues que no ho fan, PP i Ciutadans.

Pere Rodríguez i el PSC tornen a partir com els favorits al triomf. L'actual batlle buscarà millorar els sis regidors que té actualment i assolir una majoria absoluta que els socialistes no aconsegueixen des del 2003. Ja són quatre cops que el PSC s'ha quedat a les portes dels desitjats set regidors, un objectiu que els socialistes intentaran reeditar aquest cap de setmana. En l'àmbit personal, serà el segon cop que Pere Rodríguez ocupi el número 1 de la llista, després d'arribar a l'alcaldia l'any 2018 amb la dimissió del també socialista Antoni Guil.

Al seu davant estarà Canviem Montmeló, qui buscarà igualar al PSC o inclús intentar el sorpasso. La formació morada s'encomana a l'esperit de l'ICV-EUiA del 2015 que va empatar a sis regidors amb els socialistes, un resultat que seria un gran èxit pels de Marcel Comas. Comas és el candidat a l'Alcaldia de Canviem i afronta els seus primers comicis com a cap de llista després de rellevar a Jordi Manils.

Les eleccions del 2019 van tornar a deixar al PSC com a guanyador

També buscaran augmentar la seva presència a la Sala de la Concòrdia Fem Montmeló i ERC. Els primers van ser la sorpresa ara fa quatre anys amb dos regidors en el seu debut electoral i ara intentaran seguir creixent amb una aposta municipalista i desvinculada de qualsevol partit. El seu alcaldable a les últimes eleccions, Pep Benach, repeteix com a cap de llista, igual que ho fa el republicà Albert Monserrat. ERC porta dues legislatures amb representació al consistori, totes dues amb Monserrat com a únic representant. Esquerra també ha tingut oportunitat d'estar al govern en aquesta legislatura, gràcies al pacte que va signar amb el PSC el 2020.

El llistat de candidatures el tanca Junts per Montmeló. La formació catalanista aspira a tornar a entrar al plenari municipal després de vuit anys d'absència (sota el nom de Junts i de CiU). Dídac Santisteban repeteix al capdavant del partit catalanista i ho fa amb l'esperança de remuntar el mal resultat del 2019 i entrar a l'Ajuntament.

L'última dada important serà la participació. El 71% de les últimes eleccions va ser el rècord des de l'any 1987 i reflecteix un creixement continuat des del 2007. En aquestes eleccions, Montmeló es juga mantenir l'statu quo o donar un tomb a la política municipal, en una legislatura que es preveu de grans reptes i projectes.

Col·legis electorals

Les municipals de Montmeló tindran 12 meses, tres més que els anys anteriors, repartides en cinc col·legis electorals: Pavelló de l’Institut Montmeló (3 taules); Estació Jove (2 taules); Ajuntament (3 taules); Pavelló Municipal (2 taules) i Sala Polivalent de la Torreta (2 taules).

Edicions locals