El Museu Municipal se suma al Dia Internacional dels Museus

L'espai presenta quatre dies de propostes de diverses classes

Cultura

El museu serà el centre de la programació cultural
El museu serà el centre de la programació cultural

El Dia internacional dels Museus d'aquest dijous inicia un programa de quatre dies d'activitats a Montmeló. El museu municipal se suma un any més a la proposta del Consell Internacional de Museus amb diverses propostes culturals per a gent de totes les edats.

La primera activitat és un taller de reminiscència orientada a la gent gran, que es realitzarà aquest dijous a les 11 h a la sala principal del museu. Amb aquest taller es pretén fer un viatge en el temps per recuperar antics records sent l'art el camí vehicular. El mateix dia a les 18 h, les sales del Museu romandran tancades convertint l'edifici en un escape room, on només els més destres podran "escapar dels plàstics". Aquest escape room està pensat per conscienciar a la gent de la importància que té arribar a una societat de residu zero.

Les activitats continuaran el divendres amb un taller d'artteràpia i consciència plena que començarà a les 17 h. Un cop més, s'iniciarà un viatge on l'excusa serà l'art, però l'objectiu serà la cerca d'un equilibri emocional, mental i social.

El plat fort arribarà el dissabte amb la Nit dels Museus. La jornada començarà a les 20 h amb una activitat familiar anomenada L'art de la llum, on, a les fosques, les famílies podran experimentar amb la llum i crear les seves pròpies narratives. Les activitats conclouran el matí del diumenge amb una obertura simultània del jaciment romà de Mons Observans i l'exposició de les pintures romanes de primer estil pompeià que hi ha al Museu de Montmeló.

Totes les activitats són gratuïtes, tot i cal fer una reserva per correu electrònic per participar en l'escape room, al taller artteràpia i a l'activitat L'art de la llum.

Edicions locals