L'Ajuntament agafa el control del projecte d'habitatge públic a l'Escorxador

Amb aquesta decisió, s'espera reduir el temps de desenvolupament del projecte

Societat

Recreació virtual del projecte
Recreació virtual del projecte | Ajuntament de Montmeló

L'Ajuntament de Montmeló s'encarregarà de desenvolupar el projecte de construcció d'habitatge públic a la zona de l'Escorxador. El ple municipal va aprovar l'acceptació de l'encàrrec de gestió de l'Incasòl, el responsable del projecte, perquè sigui el consistori qui faci les següents passes del procés de construcció.

El projecte en qüestió no és nou i fa temps que es persegueix. El pla inclou 350 habitatges de protecció oficial que es construirien a l'Escorxador i a l'espai de l'antiga discoteca (entre els carrers de Lluís Companys i de Miquel Biada). Aquests nous pisos serien en un 60% per a la compra i en un 40% per al lloguer, tot de protecció oficial.

Amb l'encàrrec de gestió sol·licitat a l'Incasol, l'Ajuntament pot anar avançant les tasques de mesurar, fer l’aixecament topogràfic i reparcel·lar la zona, uns treballs que l'òrgan català estimava en un any i que el govern local espera fer en dos mesos. Aquestes actuacions tindran un cost total de 86.000 € per l'Ajuntament.

La decisió va tenir el vot a favor del govern (PSC i ERC) i de Fem, mentre que Canviem es va abstenir. L'alcalde Pere Rodríguez va reiterar la necessitat del projecte: "Montmeló necessita desenvolupar habitatge i no ens podem permetre més lentitud en aquests projectes". El regidor de Fem Pep Benach també es va mostrar a favor de la proposta: "Confiem en els serveis tècnics de l'Ajuntament i esperem que no hi hagi més endarreriments".

Més en contra es va mostrar el grup de Canviem, en la veu del seu regidor Marcel Comas: "El projecte no acaba de tirar endavant i ara, tot i fer la licitació municipal, haurem de seguir coordinant-nos amb l'Incasòl". El regidor de la formació morada va manifestar el seu suport al projecte, tot i que va posar en dubte alguns dels seus aspectes: "Ens sembla molt bé que es faci habitatge públic, però trobem a faltar la participació ciutadana. Tampoc veiem clar l'equilibri entre zones verdes i zones edificades".

Edicions locals