Álvaro Bautista tanca els tests del WorldSBK de nou al davant

El mundial marxa del Circuit fins la cursa puntuable del 7 de maig

Esports

Bautista ha acabat primer les dues jornades
Bautista ha acabat primer les dues jornades | Circuit de Barcelona-Catalunya

El Mundial de Superbike es va acomiadar divendres del Circuit de Barcelona-Catalunya amb els deures fets. Després d'acumular nou hores més de rodatge, que se sumen a les de dijous, el Barcelona Test ha complert amb la seva missió de preparar la cita del Catalunya WorldSBK Round, que tindrà lloc del 5 al 7 de maig en el traçat mundialista.

De fet, el Barcelona Test ha estat també l'excusa perfecta perquè alguns dels fans gaudeixin per partida doble del Mundial de Superbike, ja que un dels tipus d'entrada per a la cursa del maig donava accés gratuït al test. Com era d'esperar, Álvaro Bautista ha estat un dels pilots més aclamats pels presents.

El pilot de Ducati ha tornat a encapçalar la taula de temps i ha estat molt a prop de batre el rècord absolut de pista de WorldSBK. Bautista ha marcat un 1:40.459 al matí, un registre tan sols 51 mil·lèsimes més lent que el de Tom Sykes en 2021 durant la Tissot Superpole. El vigent campió ha estat una mica menys actiu que el dijous, i és que també ha sofert una caiguda sense conseqüències.

El segon millor temps ha tornat a ser per a Iker Lecuona amb l'Honda, a només 62 mil·lèsimes de l'actual líder del certamen, que s'ha adjudicat també el tercer millor temps de la jornada. El pilot del Team HRC WorldSBK no ha pogut rodar a la tarda a causa d'una caiguda a l'últim revolt del Circuit. Encara que el pilot està bé, ha decidit donar per finalitzat el dia d'assaigs.

Com ja es va veure el dijous, únicament Lecuona ha estat capaç de trencar el ritme de les Ducati. A més del primer i tercer millor temps de Bautista, Michael Ruben Rinaldi ha seguit durant gairebé tot el dia als espanyols en la taula de temps, amb un quart registre (1:40.583). A última hora de la tarda, Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) ha superat aquest temps.

Entre els més destacats s'han fet lloc altres pilots com Alex Lowes (Kawasaki Racing Team), Dominique Aegerter (GRT Yamaha WorldSBK Team), Michael Van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team), Remy Gardner (GRT Yamaha WorldSBK Team), Xavi Vierge (Team HRC WorldSBK) o Scott Redding (BMW Motorrad WorldSBK Team).

Edicions locals