David Campo i Marisa Zapata s'enduen els 6 km de la Mitja Montornès

La cursa femenina va acabar amb un esprint final decidit per centímetres

Esports

David Campo va guanyar amb solvència els 6 km
David Campo va guanyar amb solvència els 6 km

Sergi Casanovas

David Campo, de la UA Lleida, i Marisa Zapata, del CA Granollers, van assolir la primera posició a la cursa de 6 km de la Mitja Marató Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca. Els dos finals van ser ajustats, especialment en categoria femenina amb un esprint fins a la línia d'arribada.

En categoria masculina, David Campo va marcar un temps de 18 minuts i 51 segons, exactament el mateix que va aconseguir Eloi Cabezas l'any passat. El club local va endur-se la segona posició amb Sergio Pérez, mentre que Marc Cazorla, de l'Ensdiverteam, va tancar el podi.

Aquesta era la primera participació de Campo a la cursa: "És un circuit ràpid però dur, hi ha algunes pujades importants". L'atleta explica que ha posat "un ritme fort des del principi" i després s'ha dedicat a mantenir la distància. El de la UA Lleida també destaca que no tenia pensat venir a la prova vallesana, però que li ha servit "de preparació per la temporada de pista".

Marisa Zapata es va endur un esprint final molt ajustat

Pel que fa a la cursa de dones, Marisa Zapata i Tania Garcia van lluitar pel triomf fins a l'últim moment, amb la del CA Granollers enduent-se la primera plaça amb un temps de 24 minuts i 43 segons. Ana Belén Garcia va tancar el podi i un doblet pel club granollerí. 

Zapata afirma que després de passar la meta no sabia en quina posició anava: "No m'esperava arribar primera. He fet l'esprint final sense saber en quina posició anava". L'atleta del CA Granollers creu que l'ha afavorit el final en baixada: "He començat suau i he anat pujant el ritme. El final en baixada permet acabar més fort".

Edicions locals