La Mitja Marató torna a vendre els 1.500 dorsals disponibles

La cursa ha omplert el màxim de participants, igual que l'any passat

Esports

Uns 1.500 corredors passaran pels carrers de Montmeló
Uns 1.500 corredors passaran pels carrers de Montmeló | Mitja Montornès

La Mitja Marató Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca celebra aquest diumenge 26 de març una nova edició. La prova atlètica repetirà totes les seves característiques habituals en aquesta 28a edició com el recorregut, els serveis oferts o el vessant solidari i sostenible.

Com és habitual, la Mitja ofereix als corredors dos recorreguts, un curt de 6 km per Montornès i Montmeló i el complet de 21 km pels quatre municipis. El que si és novetat d'aquest any és el retorn de tots els serveis i activitats complementàries, com el servei de massatges, les dutxes o el plat de pasta en acabar la cursa. Per tant, aquest 2023 la Mitja recupera la total normalitat després de tres anys convulsos per la pandèmia, de la mà, com sempre, del Club Atletisme Montornès i amb la col·laboració dels ajuntaments i de diverses entitats i empreses privades. També s'involucraran en la cursa les entitats socials dels quatre municipis, que estan animant als atletes al seu pas per cada poble.

Esgotant dorsals un any més

Enguany, les inscripcions han anat a bon ritme i la Mitja pot presumir d'haver esgotat els 1.500 dorsals disponibles. Així ho explica el membre del comitè organitzador, Rafa Carrillo: "Hem seguit un ritme similar al de l'any passat, esgotant les places disponibles en l'últim dia d'inscripcions". La inscripció per la Mitja té un cost de 20 € i, a més del dorsal, inclou accés a tots els serveis, cronometratge, fotografia final i un lot d'obsequis proporcionats per les empreses patrocinadores.

Aquest any la previsió és que la meteorologia acompanyi a la cursa: "Farà bon temps, ni fred ni calor. Ens preocupa més el vent, que és el que més molesta en atletisme", explica Carrillo.

Continua l'esperit solidari

La Mitja Montornès també seguirà amb el seu esperit solidari i compromès amb el medi ambient, tal com destaca Rafa Carrillo: "Recuperem el 100% del compromís solidari. També estem reforçant actes de nivell sostenible, sobretot centrats en la conscienciació". Un exemple d'aquesta solidaritat és el Movimiento Piu, una carpa que tornarà a estar a la zona de sortida i arribada i on els atletes podran fer-se una foto. La Mitja donarà un euro per cada foto feta a la Creu Roja de Granollers.

La Mini torna després de tres anys d'absència

La Mini Marató Solidària torna a celebrar-se després d'estar absent des del 2019 per la pandèmia. La plaça de Pau Picasso de Montornès acollirà el dissabte a la tarda la 13a edició de la cursa infantil. La Mini tindrà un màxim de 500 participants repartits en 10 categories i tots els nens i nenes participants rebran una bossa ecològica i diversos obsequis. A més, tots els diners recaptats es destinaran a projectes socials de la Creu Roja de Granollers

Edicions locals