La Capsa dels Records parlarà dimecres sobre el dol perinatal

L'associació organitza una xerrada a la Sala de la Concòrdia

Societat

El cementiri compta amb un espai de dol perinatal des del novembre
El cementiri compta amb un espai de dol perinatal des del novembre | Ajuntament de Montmeló

L'associació La Capsa dels Records organitza una xerrada sobre el dol perinatal i gestacional el dimecres a les 18 h a la Sala de la Concòrdia. El col·loqui anirà a càrrec de Maria Simon, presidenta de l'associació, Montse Porro, veïna de Montmeló i voluntària de l'associació, Noèlia Sánchez, responsable del projecte Cor a Cor, i Daniel de Luís, doctor especialitzat en el dol perinatal.

El dol perinatal o gestacional es refereix a totes aquelles pèrdues de bebès que tenen lloc durant l'embaràs, el part o a pocs dies després del naixement, sense importar els dies de vida o les setmanes de gestació.

La tasca de l'associació La Capsa dels Records consisteix en la confecció d'unes capses que lliuren a hospitals de tota Catalunya i que ajuden tant al personal sanitari com a les famílies que les reben. El contingut de les capses està pensat i creat per famílies que han patit aquestes pèrdues i saben com el pas per aquest dol pot ser més suportable.

D'aquesta manera, l'entitat pretén ajudar les famílies que sovint se senten soles, perquè puguin sortir de l'hospital amb un record del seu fill o filla. A part de portar les capses als hospitals, l'associació organitza diversos Grups d'Ajuda Mútua, per a les famílies que ho necessiten amb el suport d'una psicòloga especialitzada en dol perinatal. L'associació compta amb més de 200 voluntaris/es que confeccionen de forma artesanal cada un dels elements que formen les capses.

Edicions locals