La poesia omplirà dimarts la Biblioteca La Grua

L'Oficina de Català i Òmnium Cultural celebraran diversos actes pel Dia Mundial de la Poesia

Cultura

La biblioteca acollirà un any més els actes del dia de la poesia
La biblioteca acollirà un any més els actes del dia de la poesia | Ajuntament de Montmeló

El Dia Mundial de la Poesia (21 de març) portarà un any més el gènere de vers a Montmeló. L'Oficina de Català i Òmnium Cultural seran els encarregats de portar els poemes al municipi amb dos actes, una lectura de poemes a la Biblioteca de la Grua i una balconada de poesia.

Enguany l’Institut de les Lletres Catalanes ha escollit un dels poemes de Francesc Vicent Garcia, Rector de Vallfogona, per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. Vicent Garcia és un personatge històric del segle XVI, que va destacar per la seva poesia barroca i els sonets.

L'Oficina de Català fa una crida el veïnat a acudir a la biblioteca a les set de la tarda a llegir aquest poema, a fi de recitar-lo en el màxim de llengües possibles. A continuació es farà la lectura d’altres poemes de gent que de forma espontània vulguin fer la lectura en veu alta dels poemes que s’exposen a la biblioteca. L’acte serà amenitzat amb alguns dels alumnes de l’Escola Municipal de Música que, entre poema i poema, interpretaran unes peces musicals. 

D'altra banda, Òmnium Cultural organitza una balconada de poemes també pel dimarts. Des de les 11 h fins a les 13 h i des de les 17 h fins a les 18.30 h, diverses persones llegiran poemes des de diferents balcons del municipi com els balcons del carrer Major, el balcó de l'Ajuntament o el balcó de l'Espai Jove.

Edicions locals