Un estudi de la UPC analitza la qualitat de l'aire de Montmeló i les seves olors

L'estudi forma part d'un acord de col·laboració entre la universitat i l'Ajuntament

Societat

Els resultats van ser presentats a l'ajuntament fa uns dies
Els resultats van ser presentats a l'ajuntament fa uns dies | Ajuntament de Montmeló

La Universitat Politècnica de Catalunya ha analitzat la qualitat de l'aire de Montmeló. El centre universitari ha dut a terme tasques d'avaluació de la qualitat de l'aire amb la determinació dels nivells d'immissió de compostos orgànics volàtils (COVs), seguint el conveni signat el març de 2021 entre l'Ajuntament de Montmeló i la UPC.

Entre abril i maig de 2022 van instal·lar-se cinc estacions de sensors amb capacitat de presa de mostres automàtica en cinc punts del municipi triats per la UPC entre diverses opcions que es van proposar. Els punts escollis van ser l'Escola Pau Casals, els horts de Cal Quico, la Policia Local, l'Escola Sant Jordi i la Torreta.

Aquests equips han estat dissenyats i fabricats al Laboratori del Centre de Medi Ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya. Compten amb dos sensors generalistes de compostos orgànics volàtils (COVs) totals que, un cop calibrats en un període d'absència d'episodis, han estat llestos per detectar increments d'aquests compostos que puguin generar un episodi d'olor/molèstia.

Així mateix, també tenen sensors meteorològics de temperatura, humitat relativa i pressió atmosfèrica. El registre de les dades d'episodis i meteorològiques s'ha generat ininterrompudament des del moment de la seva instal·lació, recollint dades dels sensors cada 60 segons durant períodes d'absència d'episodis i dades cada 10 segons durant períodes episòdics.

Durant els mesos d'octubre i novembre de 2022 es va dur a terme la presa de mostres d'episodis en els cinc punts del municipi i fa uns dies el personal de la UPC va presentar l'informe dels resultats al consistori.

Edicions locals