Montmeló s'omple d'activitats pel 8M

L'Ajuntament i les entitats del municipi es volquen amb el Dia Internacional de la Dona

Societat

El monòleg d'Ana Polo és un dels actes principals del 8M
El monòleg d'Ana Polo és un dels actes principals del 8M | Ajuntament de Montmeló

El Dia Internacional de les Dones (8M) serà el pròxim dimecres i, per això, Montmeló tindrà diversos actes feministes durant el cap de setmana i els pròxims dies. L'ajuntament presenta una programació amb propostes de diversos tipus, des de les més informatives fins a les més despreocupades.

El calendari del 8M comença aquest divendres amb la xerrada que oferirà Karina Gilbert, catedràtica de la Universitat Politècnica de Catalunya i doctora en Informàtica en les especialitats d’estadística computacional i intel·ligència artificial, sobre el paper de la dona en el món de la ciència. Gilbert parlarà a la Sala de la Concòrdia a les 12.30 h.

Els actes seguiran dissabte al Centre Cultural La Torreta. Des de les 9.30 h, l'equipament s'omplirà de diverses activitats per les dones com xerrades o classes de rumba, dansa oriental, ioga i defensa personal. En acabar el matí a les 13.30 h, el grup Onniria Duo oferiran un concert de petit format amb cançons compromeses amb la igualtat de gènere. La sessió musical anirà acompanyada d'un vermut per les assistents.

La programació es reprendrà dilluns amb la inauguració de l'exposició Feminismes de Feminal al Museu de Montmeló. Feminal va ser la primera revista de caràcter feminista a Catalunya, publicada a principis del segle XX, i aquest recull repassa la seva història. L'exposició estarà al museu fins al dia 18. Dilluns també se celebrarà un dels actes principals del 8M, el monòleg de la periodista i humorista Ana Polo. La col·laboradora de La segona hora de RAC1 actuarà a la Sala de la Concòrdia a les 19 h.

El dimarts hi haurà una nova xerrada a la Sala de la Concòrdia. En aquest cas tractarà la incontinència urinària i anirà a càrrec d'Elisabet Farrés. L'acte està organitzat pel Casal de Gent Gran i la Farmàcia Mil·lenari i està adreçat especialment a la gent gran. La setmana del Dia Internacional de la Dona a Montmeló acabarà el mateix dimecres 8 de març amb l'acte institucional i la lectura del manifest a les 11.30 h a la Sala de la Concòrdia. 

Suport de tots els grups polítics

Les propostes pel 8M també arriben des d'altres àmbits, com l'acte que organitza Junts per Montmeló. La formació política presentarà el seu grup de dones en un sopar col·loqui el divendres al vespre. Des de les 20.30 h, el Café Central acollirà aquest sopar que comptarà amb la participació de l'advocada i exdiputada del Parlament Magda Oranich.

A més, tots els grups municipals representats al ple (PSC, Canviem, Fem i ERC) van aprovar el passat dimarts una moció acordada de suport al 8M i al moviment feminista, que va ser llegida per representants dels quatre partits polítics.

Edicions locals