L'absentisme escolar, al punt de mira

L'Ajuntament i la Diputació han creat un pla i una comissió de seguiment per prevenir aquest problema

Societat

La comissió es va reunir per primer cop fa uns dies
La comissió es va reunir per primer cop fa uns dies | Ajuntament de Montmeló

L'Ajuntament de Montmeló i la Diputació de Barcelona van estrenar fa uns dies la nova comissió de treball i seguiment que elaborarà i executarà un nou Pla Local de Prevenció i Atenció a l'Absentisme Escolar. Aquest serà un document estratègic amb l'objectiu de fer una diagnosi i definir el circuit de prevenció, detecció i intervenció davant les situacions d’absentisme que poden afectar els diferents centres escolars del municipi. 

Fa uns dies es va celebrar la primera trobada per a la creació de la comissió de treball i seguiment del pla, la qual està formada per les directores dels dos centres d’educació primària del municipi, el director de l’Institut de Montmeló, la inspectora d’educació territorial, les tècniques municipals dels departaments d’Educació, Serveis Socials i Joventut i els respectius regidors d'aquests departaments. La reunió va comptar també amb la presència de l’alcalde Pere Rodríguez.

Entre les propostes i temes tractats, tots els agents educatius implicats van coincidir en la importància de tenir un marc de referència compartit amb el que unir esforços i recursos per abordar l’absentisme escolar i, sobretot, prevenir i actuar en els contextos educatius per garantir la igualtat d'oportunitats i la qualitat educativa entre els infants i joves del municipi.

Edicions locals