El FITKAM se celebrarà el 28 i 29 d'abril

El festival d'arts escèniques celebra el seu 10è aniversari i arrencarà amb el 'Projecte Originària'

Cultura

El Projecte Originària és una de les grans novetats d'enguany
El Projecte Originària és una de les grans novetats d'enguany | Companyia Ortiga

El Festival Infantil i Juvenil d'Arts Escèniques de Montmeló, el FITKAM, celebrarà el seu desè aniversari els dies 28 i 29 d'abril amb diverses novetats. Enguany, el festival començarà el seu recorregut el mes de març amb l'estrena del Projecte Originària de la companyia de teatre Ortiga, una iniciativa que barreja l'art i el medi ambient.

El FITKAM omplirà els carrers i equipaments de Montmeló els dies 28 i 29 d'abril amb una vintena de propostes per a tots els gustos. Aquest any, unes 200 companyies professionals d'arts escèniques han presentat les seves produccions per mostrar el seu espectacle al festival d'enguany, un xifra que augmenta respecte a edicions anteriors. En aquests moments, la direcció artística està finalitzant les tasques de disseny de la programació amb les propostes rebudes de les companyies d'arts escèniques d'arreu del país.

Un projecte sostenible i innovador

El FITKAM, sota la direcció artística de la Marta Martí i la Montse Homs, vol "començar a explorar noves propostes creatives que generin impacte directe al municipi mitjançant l'art com a eina de transformació". Per això, la 10a edició del festival s'estrenarà amb la implantació del Projecte Originària, que treballarà en col·laboració amb les escoles de Montmeló i la ciutadania per a la regeneració de l'espai de la zona de Can Cabanyes. Originària és un projecte artístic i mediambiental que es desenvolupa a través del treball comunitari amb el territori. Un espai de convivència creativa que es generarà al municipi durant els dos mesos anteriors al festival i que contempla espectacles, instal·lacions interactives i la biblioteca de les arrels.

El Projecte Originària, que s'estrena a Montmeló, i el FITKAM començaran a caminar al mes de març amb una sèrie de tallers a les escoles i amb una plantada popular d'arbres el 26 de març a la zona de Can Cabanyes. Durant les setmanes següents, la companyia Ortiga treballarà amb tots els materials generats en aquests espais durant les següents setmanes, i conclourà el projecte durant la setmana del festival, on es desplegarà el projecte per a tota la ciutadania i també es representarà l'espectacle An-Ki.

Edicions locals