Una plaça Gran sense mur i amb continuïtat amb el carrer Vic

Aquesta és la principal demanda que ha recollit el procés participatiu sobre el futur de la plaça

Societat

El projecte de la nova plaça gran segueix avançant
El projecte de la nova plaça gran segueix avançant

El procés participatiu per decidir el futur de la plaça Gran ha tancat la seva primera fase amb les primeres propostes de la ciutadania. La continuïtat amb el carrer Vic i l'eliminació del mur i de les barreres arquitectòniques han estat les iniciatives més secundades i s'afegiran als projectes que es presentin a les següents fases del projecte.

El dia 22 de desembre va finalitzar el termini de participació per tal de conèixer quina és l'opinió de la ciutadania envers l'estat actual de la Plaça i quin és el camí a seguir en aquest procés de remodelació. El recompte final va donar un total de 147 enquestes formalitzades durant les jornades participatives del 20 i 26 de novembre, així com la del 3 de desembre i les respostes al formulari telemàtic.

Una vegada analitzada la informació recollida, l'Ajuntament conclou que cal crear un projecte de la nova plaça Gran en el que existeixi una continuïtat entre el carrer Vic i la plaça, eliminant així el mur que els divideix. També cal millorar l'accessibilitat al parc, eliminant així les barreres arquitectòniques existents. Tot i això, el veïnat va optar per mantenir el tancament perimetral de l'espai infantil i incorporar una nova zona de jocs amb superfície de goma, element de sorra, d'aigua o una tirolina. El resultat de les enquestes també demanen millorar l'enllumenat, augmentar la zona enjardinada i retira els arbres en mal estat i substituir-los per arbrat nou, renovar bancs i papereres i incorporar elements esportius, segons recull el consistori.

Aquestes són les primeres conclusions de l'estudi participatiu amb la ciutadania i seran les premisses amb les quals l'equip tècnic de l'Ajuntament treballarà per elaborar tres propostes de remodelació de la Plaça Gran. Les demandes que es consideren generalitzades s'inclouran en els tres projectes de la nova plaça i s'obrirà una nova fase de consulta amb la ciutadania per valorar i triar cadascuna de les propostes que es facin.

Edicions locals