Arrenca el Grup de Suport i Ajuda Mútua

La iniciativa consta de 10 sessions per ajudar als cuidadors no professionals de persones dependents

Societat

El GSAM està enfocat al suport als cuidadors de persones dependents
El GSAM està enfocat al suport als cuidadors de persones dependents | Ajuntament de Montmeló

El Casal de la Gent Gran va acollir el passat dimecres la primera de les deu sessions del Grup de Suport i Ajuda Mútua (GSAM) a Montmeló. Aquest recurs, impulsat per l'Ajuntament i la Diputació, està adreçat a cuidadors i cuidadores no professionals de persones que es troben en situació de dependència.

Aquest Grup de Suport i Ajuda Mútua es concep com un espai de relació, acompanyament i suport psicològic i emocional que possibilita l'expressió de sentiments, emocions i preocupacions associades a les tasques de cura, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores i, indirectament, la de les persones de qui tenen cura. Els GSAM no estan pensats com una activitat de formació, sino de suport emocional i terapèutic a aquestes persones. Les sessions estan conduïdes per una psicòloga que assessora les persones assistents al taller. Es realitzaran un total de 150 hores dividides en 10 sessions setmanals.

Els objectius d'aquestes sessions és millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals, ferir suport emocional i psicològic i promoure espais de relació, presencials o virtuals, entre persones cuidadores no professionals que es troben en una situació similar, perquè comparteixin les seves necessitats, preocupacions i també els seus coneixements.

Edicions locals