Montmeló aprova un pressupost de rècord

Els 20 milions d'euros pressupostats pel 2023 són la xifra més alta de la història del municipi

Política, Economia

El ple municipal va aprovar els comptes en una sessió extraordinària
El ple municipal va aprovar els comptes en una sessió extraordinària

L'Ajuntament de Montmeló va aprovar fa uns dies el pressupost per l'any 2023. La dotació econòmica del pròxim any arriba als 20 milions d'euros, la quantitat més alta aprovada mai pel consistori montmeloní. Tot i això, els comptes són susceptibles a canvis durant l'any, principalment per l'arribada o no dels ajuts Next Generation de la Unió Europea.

El nou pressupost municipal tindrà la seva partida més gran destinada als serveis bàsics, amb una quantia d'11 milions d'euros. Aquest concepte inclourà serveis com la recollida d'escombraries, el manteniment de la via pública o el servei d'aigües i també servirà per cobrir totes les despeses de personal de l'Ajuntament (8 milions).

L'acció social i la gent gran també serà un dels àmbits més destacats de la despesa corrent del consistori. En total, s'hi destinaran 1,8 milions d'euros, una xifra que representa el 9% del pressupost total. Un 4% (737.000 €) es destinaran a educació, mentre que cultura, joventut i festes comptaran amb un 3,4% dels comptes (685.000 €). La resta de regidories i àmbits que gestiona l'Ajuntament disposaran d'un total de 2 milions d'euros (10 %). 

Creixement de les inversions

Les inversions fan créixer el nou pressupost fins a la xifra assolida. Pel 2023, l'Ajuntament ha previst destinar 4,5 milions d'euros a aquest apartat. Tot i això, la realitat d'aquesta quantitat dependrà del romanent amb el qual tanqui l'òrgan municipal el 2022.

Tots els pressupostos s'han vist afectats per la inflació i l'increment de preus, tal com va explicar al ple municipal el regidor d'Hisenda, Lluís Esteban: "El pressupost està condicionat per l'increment dels costos de l'energia, que limita tant la despesa corrent com les inversions".

Cap vot en contra

El pressupost pel 2023 s'ha aprovat amb els vots a favor del govern (PSC i ERC) i de Fem Montmeló, mentre que Canviem Montmeló s'ha abstingut. Els regidors de Fem han celebrat que els comptes de l'any que ve hagin estat negociats i s'hagin inclòs les seves propostes, fet que ha donat a pas al seu vot a favor. Des de Canviem, reconeixen que el pressupost ha comptat amb la col·laboració i amb les propostes de tots els grups municipals, però justifiquen la seva abstenció: "No és el pressupost que faríem fil per randa, però hem pogut participar-hi", va explicar a la sessió el regidor Marcel Comas.

Edicions locals