Canvis en el projecte de la residència

Les obres segueixen el seu curs i la seva finalització està prevista per l'abril

Societat

L'estat de les obres a la residència fa un mes
L'estat de les obres a la residència fa un mes | Ajuntament de Montmeló

L'Ajuntament va aprovar al darrer ple unes quantes modificacions al projecte de la residència. Els canvis arriben principalment per l'encariment dels materials i no modificaran els terminis de la construcció, que està previst que finalitzi l'abril de 2023.

Entre els canvis destaquen la reducció de dos a un ascensor, modificacions a la façana, el canvi d'alguns materials dels interiors i altres ajustaments. Les modificacions s'han fet a petició de la direcció facultativa de l'obra, que està duent a terme l'empresa Aralia.

L'alcalde Pere Rodríguez atribueix les modificacions a "la manca de materials i a l'increment dels preus d'aquests", però remarca que el projecte "no s'ha canviat substancialment". A més, el batlle ha promès al ple que algunes de les coses que no es facin ara "s'acabaran fent", com per exemple el segon ascensor.

Les modificacions al projecte es van aprovar a la sessió plenària amb els vots a favor de PSC, ERC i Fem i l'abstenció de Canviem. Aquest grup municipal va expressar la seva preocupació per "la reducció de la qualitat dels materials i de les instal·lacions", en boca del seu regidor Marcel Comas. Tot i això, el partit va justificar la seva abstenció afirmant que no volen ajornar més la construcció de l'equipament.

Problemes amb les places públiques

La futura residència comptarà amb 36 places, de les quals es preveu que 30 siguin públiques. La Generalitat, de moment, no ha concedit aquestes places, un fet que l'alcalde ha volgut reivindicar: "La no aprovació del pressupost de la Generalitat fa que no s'assignin places públiques. Això pot fer que haguem d'obrir la residència amb totes les places privades".

Edicions locals