Portes Liles, l'aposta de Montmeló per aquest 25N

El projecte consisteix en una xarxa municipal contra les violències masclistes i LGBTIfòbiques

Societat

Portes liles és el nou projecte contra les violències masclistes
Portes liles és el nou projecte contra les violències masclistes | Ajuntament de Montmeló

L'Ajuntament presenta avui dijous la nova proposta per erradicar la violència masclista i LGTBIfòbica, anomenada Portes Liles. El projecte consisteix en la implementació d’una xarxa municipal d’establiments contra les violències masclistes i LGBTIfòbiques mitjançant la creació d’un distintiu adhesiu que identifiqui els establiments inscrits a la campanya.

Els objectius principals del projecte són dotar al municipi d’un instrument compartit i consensuat que permeti actuar als establiments davant d’assetjaments sexuals, per raó de sexe, orientació sexual o identitat de gènere així com altres formes de violències masclistes o LGBTIfòbiques.

Els establiments, comerços, bars, restaurants, cafeteries i altres tipus de negoci que vulguin adherir-se a la Xarxa “Portes Liles” d’establiments lliures de Violències Masclistes i LGBTIfòbiques, hauran de signar un document de compromís, que recollirà alguns acords com vetllar per la igualtat de gènere i la no discriminació LGTBI de la seva plantilla, garantir un espai lliure d’assetjaments per la seva clientela; tenir cura del llenguatge i imatges utilitzades, i vetllar per una comunicació inclusiva i no sexista, entre d'altres. A més del distintiu que identificarà cada establiment, l’Ajuntament també oferirà una formació inicial a tots els establiments que es vulguin adherir a la xarxa, així material de sensibilització.

Diversos actes de conscienciació per dijous i divendres

El projecte serà presentat aquest dijous a la tarda a la Sala de la Concòrdia. Des de les 19 h, es farà un acte on es presentarà aquest nou projecte, s'entregarà el nou distintiu SG City 50-50 i es farà una xerrada sobre violència vicària. 

El divendres a les 16.30 h, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, es farà una concentració de rebuig a les violències masclistes a la plaça de la Vila, on es lligarà el manifest institucional conjunt de diverses entitats del municipi. A l'espai també s'instal·larà l'exposició “Visibilitzem les violències masclistes”, formada per un recull de diverses entitats locals. L'exposició es traslladarà durant els pròxims dies al Museu de Montmeló.

Edicions locals