Montmeló tindrà dos punts de recollida d'aliments pel Gran Recapte

Després de dos anys d'aturada arran de la Covid, el Banc dels Aliments torna a recuperar la recollida física de productes als supermercats

Societat

Després de dos anys d'aturada arran de la Covid, el Gran Recapte d'Aliments recupera en aquesta 14a edició la recollida física de productes a supermercats el cap de setmana del 25 i 26 de novembre. També torna a apostar pel comerç de proximitat, en aquesta ocasió a través de tiquets de donacions de 3 euros que es podran adquirir als comerços locals o a les parades dels mercats. Amb tot, es mantindrà una fórmula mixta, de manera que es podrà seguir fent donacions monetàries a les caixes de les grans superfícies participants fins al 6 de desembre, així com a través de bizum (al número 33596) i donacions al web www.granrecapte.com.

Pel que fa a la recollida física, aquesta tindrà lloc divendres 25 i dissabte 26 de novembre. Al Baix Vallès hi haurà 23 punts de recollida, 8 dels quals a Mollet, 6 a Parets, 3 a la Llagosta, 2  a Montornès, 2 a Montmeló, 1 a Martorelles i un altre a Sant Fost. En aquests establiments hi haurà voluntaris amb armilles del Banc dels Aliments, durant els dos dies de 9 h a 21 h, en torns de quatre hores. Amb el que es reculli s'ompliran les banyeres de cartró disposades a les sortides de caixa, com es feia abans de la pandèmia. A Mollet, a banda dels 8 establiments participants – Aldi, Bonpreu-Esclat de Can Borrell, Bonàrea, Caprabo, Condis i Sorli-Discau–, l'Ajuntament també col·laborarà amb la recollida de banyeres.
 
Una recollida física que, Juan Luís Hernández, un dels coordinadors del Gran Recapte a Mollet, considera bàsica: "Tant per a nosaltres com per a la gent que col·labora és més atractiu recuperar la donació física. La gent col·labora molt més donant un paquet de galetes que no pas si li demanes diners".

Menys supermercats recollint aliments

Amb tot, Hernández lamenta que algunes de les grans superfícies que fins al 2019 havien col·laborat recollint productes, ara no ho faran, fet que els fa preveure una baixada dels donatius: "L'any 2019 a Mollet es van recollir 78 banyeres d'aliments, però aquest any sense aquests grans supermercats, tenim una previsió aproximada de recollir-ne la meitat".
 
En aquestes grans superfícies que no col·laboren de forma física es podran fer donacions monetàries a la línia de caixa des del divendres 25 de novembre i fins al dimarts 6 de desembre. En concret, a Mollet participaran el Bonpreu-Esclat del Mercat Municipal, el Consum, dos establiments DIA, el Lidl i tres supermercats Mercadona.

Tiquets de proximitat

Pel que fa al comerç local, es podran fer donacions en aquelles parades o comerços de proximitat identificats amb la propaganda del Gran Recapte des de dilluns 21 de novembre al dissabte 26 del mateix mes. Els diners recollits, justificats pel nombre de tiquets venuts, s'entregaran dies després a les entitats Càritas i Creu Roja, les quals s'encarregaran de gastar els donatius comprant els productes a les mateixes parades del Mercat. Tot el que recullin serà per a famílies necessitades de Mollet. L'any passat van ser 21 les parades que van col·laborar en aquesta iniciativa solidària.

Crida a la participació i al voluntariat

Des de l'entitat fan una crida a la participació de la ciutadania, tant perquè faci donatius com perquè puguin col·laborar en la iniciativa solidària fent de voluntaris. Fins aquest dimarts el Baix Vallès hi havia inscrites 79 persones per fer de voluntàries durant la campanya presencial que tindrà lloc del 25 i 26 de novembre.
 
Al conjunt de la comarca, el Banc d'Aliments calcula que seran necessaris entre 1.400 i 1.500 voluntaris, a més dels coordinadors de cada centre. Tot i el bon ritme d'inscripcions, durant la presentació de la campanya al magatzem d'El Xiprer, el delegat del Banc d'Aliments al Vallès Oriental, Joan Hidalgo reconeixia que encara manca un 40% de la que seria la xifra òptima.
 
Les persones interessades a participar com a voluntàries es poden inscriure en la web www.granrecapte.com.

Més de 21.000 quilos d'aliments distribuïts a Montmeló

El Banc dels Aliments de Barcelona ha distribuït a Sant Fost, entre l’1 de gener i el 10 d’octubre d’aquest any, 21.016 quilos d’aliments a l'entitat col·laboradora del municipi, que atén 180 persones –177 adults i 3 lactants– mensualment.

La llet, oli, i les conserves de peix i verdures, són els productes que més falta fan, segons el Banc dels Aliments.

Edicions locals