Montmeló recorda a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura

La Sala de la Concòrdia va acollir la projecció d'un documental i una xerrada de Marcel Comas

Societat

Marcel Comas va tancar l'acte amb una xerrada
Marcel Comas va tancar l'acte amb una xerrada | Ajuntament de Montmeló

Montmeló va commemorar la setmana passada el Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d'estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura a Montmeló, amb un emotiu acte a la Sala de la Concòrdia. Durant la jornada, es va projectar el documenta El que no està escrit però va passar, creat per l'Ajuntament l'any 2015.

La Sala de la Concòrdia es va omplir per veure de nou el documental de la sèrie La memòria del temps, elaborada tota pel consistori. La producció projectada recull una extensa sèrie d'entrevistes a gent de Montmeló que va viure la Guerra Civil i la postguerra.

L'acte va estar moderat i presentat per l'alcalde Pere Rodríguez i en finalitzar el documental va tenir una xerrada a càrrec de Marcel Comas, regidor de Canviem Montmeló i que està portant a terme un estudi sobre les víctimes de la Guerra Civil i de la Dictadura, que va ser el tema de la conferència.

Aquest estudi recull les víctimes d'aquest període a Montmeló i les circumstàncies en les quals van morir aquestes persones. També va parlar sobre com es va viure tots dos períodes al municipi i va convidar a les persones assistents a participar amb documentació o amb testimonis orals per tal de poder complementar aquest estudi, que es publicarà en el proper butlletí del CEM i que es presentarà el divendres 18 de novembre.

El documental El que no està escrit, però va passar es pot veure íntegrament en el canal de YouTube de l'Ajuntament o també a través del web municipal en l'apartat d'actualitat dins del catàleg de publicacions municipals, on a més, estan totes les produccions de la sèrie La memòria del temps.

Edicions locals