L'Ajuntament de Montmeló incrementa un 6% la taxa d'escombraries

Hi haurà una bonificació pels veïns que facin servir regularment els contenidors d'orgànica

Societat, Política

Els veïns que més usin el contenidor d'orgànica tindran una bonificació
Els veïns que més usin el contenidor d'orgànica tindran una bonificació

L'Ajuntament va aprovar dimarts en el ple municipal l'increment de la taxa d'escombraries en un 6%. La mesura ve provocada per l'increment del cost del servei per part del Consorci de Residus del Vallès Oriental, taxat en un 29,8%. També es va aprovar una bonificació del mateix 6% pels veïns que utilitzin 36 cops a l'any el contenidor orgànic, deixant la taxa amb el mateix import en el seu cas.

L'aprovació de la modificació de la taxa arriba amb el tractament de residus en el centre del debat públic local, per l'entrada en funcionament fa uns dies dels nous contenidors intel·ligents.

La mesura, segons explica el govern municipal, es deu a "l'increment del cost de l'energia per la guerra entre Rússia i Ucraïna", fet que ha pujat el cost del servei que ofereix el Consorci en prop d'un 30%. L'Ajuntament, gràcies als diners estalviats, pujarà la taxa només un 6%, tot segons afirma el govern.

A més, als veïns i veïnes se'ls oferirà la possibilitat d'obtenir un descompte del 6%, que deixaria la taxa en el mateix import que aquest any. Per aconseguir aquesta bonificació caldrà utilitzar el contenidor de residus orgànics 36 cops durant tot l'any, amb un màxim d'un cop per setmana registrat. 

La resta de taxes i impostos municipals es mantindran igual que aquest any, principalment l'IBI, que es congelarà.

Les noves ordenances fiscals pel 2023 es van aprovar amb el vot a favor del govern municipal (PSC i ERC), l'abstenció de Fem Montmeló i el vot en contra de Canviem Montmeló. Aquest últim grup va ser el més bel·ligerant amb aquestes noves mesures, titllant-les de "partidistes i electoralistes" i assegurant que tenen "mancances socials i mediambientals".

Edicions locals