Oberts els terminis d'inscricpió pels ajuts al lloguer i a l'IBI

L'Ajuntament donarà subvencions d'entre 20 € i 200 € al lloguer i d'entre el 15% i el 30% de l'IBI

Societat

Per optar als ajuts cal viure al terme municipal de Montmeló
Per optar als ajuts cal viure al terme municipal de Montmeló | Ajuntament de Montmeló

A partir d'avui, 19 d'octubre, ja es poden sol·licitar les subvencions per al pagament del lloguer i sobre l'Impost de Béns Immobles (IBI). Les ajudes, atorgades per l'Ajuntament, estan destinades a les famílies amb dificultats econòmiques i risc d'exclusió social, per tal de prevenir aquests problemes.

Als ajuts per al pagament del lloguer, se'n podran beneficiar les persones titulars d'un contracte de lloguer d'un habitatge situat al terme municipal de Montmeló, destinat a domicili habitual i permanent, i que acreditin residència legal al municipi durant un mínim de dos anys. En cas de ser aprovada, la subvenció serà d'entre 20 € i 200 € al mes, depenent de l'import de lloguer i dels ingressos del nucli familiar.

Pel que fa a la subvenció de l'IBI, està destinat als domicilis habituals de les unitats familiars, convivencials o individuals, amb uns ingressos baixos o moderats. Les llars seleccionades tindran una subvenció sobre l'import de la quota íntegra de l'IBI, que anirà des del 15% fins al 30%, podent-se ampliar per situacions excepcionals com la presència de persones amb discapacitat entre els convivents.

També es poden demanar subvencions sobre l'IBI dels habitatges que es destinin al lloguer social mitjançant l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Montmeló.

El termini per a la presentació de sol·licituds de tots aquests ajuts acaba el dia 9 de novembre.

 

 

Edicions locals