L'Ajuntament crearà un hort solar a les Tres Creus

El parc foltovoltaic es crearà en la modalitat d'autoconsum compartit

Societat

L'espai on se situarà el nou hort solar
L'espai on se situarà el nou hort solar

L'Ajuntament ha aprovat el projecte per a la creació d'un hort solar a la zona del Turó de les Tres Creus. La instal·lació anirà a càrrec de l'empresa granollerina Enerbite i està previst que disposi de 1620 panells fotovoltaics que produirien uns 1645 MWh anuals.

La parcel·la on se situarà el nou parc fotovoltaic es troba al polígon CI Vallesana, entre el Vial del Congost i el Turó de les Tres Creus. L'espai té un total de 13.255 metres quadrats, on s'instal·laran les plaques solars. En total, es posaran 1620 panells fotovoltaics, repartits en dues fileres de 24 mòduls cadascuna. El projecte inclou algunes actuacions més de cara a arranjar l'espai per a la construcció de l'hort solar i també el seu posterior tancament.

S'espera que el nou parc fotovoltaic tingui una producció anual de 1645 MWh, que s'usarà en una modalitat d'autoconsum compartit, és a dir, que podrà ser utilitzat per instal·lacions públiques com també per empreses del polígon industrial. D'aquesta manera es pretén augmentar l'ús d'energia verda al municipi.

La construcció d'aquest hort solar anirà a càrrec de l'empresa Enerbite, de Granollers, i tindrà un cost de 1.088.625€. Els terminis per a la seva construcció estan pendents de confirmació

Edicions locals