Entren en funcionament els nous contenidors intel·ligents

Des d'aquest dilluns cal utilitzar la targeta 'Tria' per poder usar els contenidors

Societat

Els nous contenidors intel·ligents que entren en funcionament aquesta setmana
Els nous contenidors intel·ligents que entren en funcionament aquesta setmana

El nou sistema de recollida d'escombraries ja està en marxa des d'aquest dilluns. El sistema es basa en els nous contenidors intel·ligents instal·lats per l'Ajuntament que només s'obren amb la targeta personal que s'ha repartit durant les últimes setmanes.

Els nous contenidors d'envasos (groc), orgànica (marró) i rebuig (gris) estan tancats i només es poden obrir amb la targeta o l'aplicació mòbil Tria. Els contenidors de vidre (verd) i paper i cartró (blau) mantenen el mateix funcionament que abans, oberts en tot moment per a tots els usuaris. A més amb aquest canvi de sistema, el contenidor de rebuig només es pot usar els dimecres i els diumenges, de cara a reduir les deixalles generades d'aquest tipus.

Per obrir els nous contenidors, els usuaris necessiten prémer el botó d'encesa i acostar la seva targeta personal. Llavors el contenidor emet un so per indicar que la persona ja pot obrir la tapa i llençar les escombraries, abans de tancar-se de nou.

Amb aquest sistema es preveu poder conèixer quins veïns i veïnes de Montmeló utilitzen més els contenidors de reciclatge i poder premiar-los, tot i que de moment no està previst cap descompte ni recompensa pels usuaris que en facin un millor ús. L'Ajuntament ha obert el web Residus Montmeló per informar d'aquesta nova campanya i del funcionament dels nous contenidors.

Edicions locals