L'Ajuntament instal·la contenidors intel·ligents de recollida selectiva

La iniciativa forma part del nou programa 'Tria' i ha rebut crítiques de l'oposició

Societat

La nova targeta Tria i els contenidors de la recollida selectiva
La nova targeta Tria i els contenidors de la recollida selectiva | Ajuntament de Montmeló

Montmeló comptarà amb un nou sistema de recollida d'escombraries, basat en els contenidors intel·ligents que l'Ajuntament ha instal·lat a tot el municipi i que començarà el 3 d'octubre. El nou sistema es basa en contenidors tancats que només s'obren amb una targeta que identifica a l'usuari.

Els nous contenidors d'envasos (groc), orgànica (marró) i rebuig (gris) estaran tancats i només es podran obrir amb la targeta o l'aplicació mòbil Tria. Els contenidors de vidre (verd) i paper i cartró (blau) seguiran tenint el mateix funcionament que abans. A més, el contenidor de rebuig només es podrà usar els dimecres i els diumenges, de cara a reduir les deixalles generades d'aquest tipus.

Amb aquest sistema es preveu poder conèixer quins veïns i veïnes de Montmeló utilitzen més els contenidors de reciclatge i poder premiar-los, tot i que de moment no està previst cap descompte ni recompensa pels usuaris que en facin un millor ús.

La data prevista per la posada en marxa d'aquest nou sistema de recollida d'escombraries és d'aquí a dues setmanes, el dilluns 3 d'octubre. L'Ajuntament ha obert el web Residus Montmeló per informar d'aquesta nova campanya.

La nova targeta es pot recollir a la nova Oficina de Residus, situada a la cantonada entre els carrers Diputació i Timbaler del Bruc, presentant el DNI, el rebut de la taxa d'escombraries i el formulari enviat a totes les llars. El calendari de recollida depèn de la zona on es visqui i està en marxa des de finals d'agost i fins a acabar setembre. De fet, en els últims dies ja s'han format cues a l'Oficina de Residus per recollir la targeta electrònica.

Crítiques des de l'oposició

L'agrupació Fem Montmeló ha denunciat la manca de negociacions entre el govern i la resta de formacions polítiques de cara a l'aprovació i implementació d'aquest nou pla, afirmant que han conegut la nova recollida selectiva al mateix temps que tota la ciutadania.

A més, des de Fem Montmeló també presenten les seves queixes sobre el cost d'aquest nou sistema, licitat amb el Consorci de Residus comarcal: "El cost de la licitació del Consorci de Residus repercuteix directament a la taxa de residus municipal i per tant, és la ciutadania qui pagarà en un futur el cost de la nova implantació dins del seu rebut d’escombraries".

La formació política també expressa els seus dubtes sobre l'aplicació d'aquest nou sistema a la realitat del municipi: "Qui gestionarà les dades generades pel nou sistema?, Qui farà el seguiment a peu de carrer? De quin volum de personal disposem per poder fer tot això? Aquestes són algunes de les preguntes que ens preocupen".

Edicions locals