L'atur puja lleugerament i la contractació indefinida guanya terreny a la comarca

Les dades del mes de juliol reflecteixen una millora respecte a l'estiu de l'any passat

Economia

L'atur augmenta lleugrament al mes de juliol
L'atur augmenta lleugrament al mes de juliol

El Vallès Oriental ha registrat 272 aturats més al juliol respecte al mes anterior. Tot i això, la dada se situa un 13% per sota de la de l'any anterior. La contractació indefinida creix fins al 33% de la contractació total, guanyant terreny a la temporal. Aquestes són algunes de les dades publicades per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

El mes de juliol les xifres d’atur han registrat un augment de 272 persones respecte al mes de juny, la qual cosa suposa un total de 19.440 persones en situació d’atur al Vallès Oriental.

L’augment és baix, de poc més de l’1,4%, però sobretot cal destacar el descens important respecte l’any passat, quan l’atur registrat se situava per sobre les 22.000 persones. Per tant, als darrers mesos es registra una tendència al descens. En concret, aquest mes de juliol la reducció interanual és del 13%, amb una taxa d’atur provisional de poc més del 10%.

Respecte al mes passat, l’atur decreix a 10 municipis de la comarca amb Santa Maria de Palautordera com a municipi on més disminueix i creix als 29 municipis restants, amb Granollers (+66) i la Roca del Vallès (+39) com a municipis on l’evolució a l’alça és superior.

Evolució de l'atur al Vallès Oriental | L'Observatori-Centre d'Estudis

La contractació indefinida va a l'alça

Durant el mes de juliol s’han formalitzat a la comarca 13.851 contractes, fet que suposa un creixement de 337 contractes més respecte al mes de juny.  Tot i que es dibuixa un descens respecte al mes de juliol de 2021 (-246 contractes) cal destacar l’increment de la contractació indefinida. 

El descens de contractes respecte a l’any passat es deu al fet que el juliol de 2021 es van registrar 14.097 contractes, però dins d’aquest total el 88% dels contractes eren temporals. En canvi, aquest mes de juliol la contractació indefinida registra un creixement que continua elevat, com en mesos anteriors, i se situa en el 33% del total de contractes, molt per damunt del 12% que suposava fa un any.

Per activitats econòmiques, les activitats artístiques i d'entreteniment, les activitats sanitàries i serveis a les persones, les activitats vinculades a l’administració pública i l’educació són les que lideren el creixement de la contractació d’aquest mes.

Edicions locals