Inspecció de Treball proposa una sanció de 3,2 milions d'euros a Amazon per cessió il·legal de treballadors

La multinacional, amb dos centre logístics al Baix Vallès, compatria amb més de 500 treballadors de forma irregular

Economia

El centre logístic d'Amazon a Martorelles
El centre logístic d'Amazon a Martorelles

La Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) ha proposat un total de 5,8 milions d'euros de sanció a la multinacional Amazon i a 17 empreses subcontractades per la cessió il·legal de persones treballadores. L'organisme ha constatat que, a conseqüència d’aquest incompliment de la normativa laboral, més de mig miler de treballadors afectats haurien de formar part de la plantilla de la multinacional.

L'empresa Amazon compta amb una forta vinculació al territori del Baix Vallès mitjançant dos centres logístics: un a Martorelles i un altre a Mollet. 

La Inspecció de Treball ha proposat un total de 3.195.075 euros de sanció a Amazon per aquesta cessió il·legal de treballadors. L'organisme ha constatat que 17 empreses subcontractades (sis d’elles empreses de treball temporal) li havien cedit 559 persones que treballaven en condicions laborals inferiors al que els correspondria si fossin contractades directament per l'empresa estatunidenca. En conseqüència, contra aquestes empreses subcontractades, la Inspecció catalana també ha proposat sancions per un total de 2.609.578 euros.

La investigació inspectora, iniciada el passat mes de febrer a Barcelona, conclou que almenys 559 persones treballadores feien tasques de repartiment en situació i condicions de precarietat laboral, principalment pel que fa a salari i inestabilitat en l’ocupació, a més de no comptar amb representació legal. La Inspecció considera que aquestes persones haurien de formar part directament de la plantilla d'Amazon.

 

Edicions locals