Nou impuls al 'marketplace' d'empreses de la comarca

El Consell Comarcal ha renovat la plataforma online d'empreses i productes de la comarca amb l'objectiu d'incrementar-ne l'ús

Economia

La presentació de la plataforma renovada, aquest dimarts a Can Ribas
La presentació de la plataforma renovada, aquest dimarts a Can Ribas

Ara fa dos anys, en plena pandèmia, el Consell Comarcal va impulsar la plataforma MarketplaceVO, una plataforma online d’empreses i productes de la comarca amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre empreses i ajudar a la difusió dels productes que s’elaboren al Vallès Oriental. Més de 300 empreses van arribar a participar d’aquesta iniciativa impulsada per la Taula Vallès Oriental Avança (TVOA), un projecte que mostrava la diversitat d’empreses de la comarca i facilitava la competitivitat del territori en un moment de crisi.

Després de dos anys, la plataforma ha fet un salt endavant i s’ha renovat. El MarketplaceVO recull ofertes i demandes de productes o serveis d'empreses de diferents àmbits o sectors, des del comerç fins a la indústria, l’oci o l’hostaleria. El web ha renovat la interfície, el disseny i, sobretot, el cercador i els filtres de cerca, amb l’objectiu de facilitar la localització d’empreses, ja sigui a través de la classificació d’activitats CCAE, per municipi o sectors d’activitat, entre d’altres.

A més, s’ha afegit un tauler d’anuncis en què els usuaris poden sol·licitar algun producte o empresa. Per formar part del catàleg, de manera gratuïta, les empreses poden registrar-se al mateix web omplint un breu formulari, i actualitzar periòdicament els productes que ofereixen.

Es pot accedir a la plataforma a través del web del Consell Comarcal, on hi ha geolocalitzades totes les empreses que volen donar-se a conèixer, o des del web marketplacevo.cat.

El conseller de Promoció Econòmica del Vallès Oriental, Jordi Manils, destaca que la plataforma és “un catàleg online de les empreses de la comarca amb informació de cada una d’elles, qui són i què ofereixen”, mentre que el conseller de Turisme, Àlex Valiente, apunta que amb aquesta iniciativa “acompanyem les empreses de la comarca i donem resposta a una demanda dels ciutadans i dels mateixos negocis”.

Edicions locals