La línia R8 ampliarà la freqüència de pas de trens entre Granollers i Martorell l'any vinent

El secretari general de Vicepresidència ho va anunciar dissabte en la inauguració de la nova estació Riera de Caldes, a Santa Perpètua

Societat

| Carola López / ACN

Redacció / ACN

La línia R8 entre Granollers i Martorell duplicarà la freqüència de pas de trens l'any vinent. Així ho va anunciar dissabte el secretari general del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, a la inauguració de la nova estació Riera de Caldes de la línia, al terme municipal de Santa Perpètua de Mogoda. 

La nova infraestructura connecta aquest municipi del Vallès Occidental amb la UAB i facilita que s'hi arribi des de Granollers i Mollet del Vallès. L'estació va començar a funcionar, dissabte, a les 12.43 hores. Durant la inauguració, el secretari general del Departament de la Vicepresidència, Ricard Font, va anunciar que l'objectiu de la Generalitat de cara al 2023 és doblar la freqüència de pas de l'R8, amb la finalitat que els trens passin cada mitja hora, en comptes de cada hora com ho fan actualment.

A més, Font també va avançar que tenen perspectives de millora en el conjunt del corredor de l'R8 i va reconèixer que el transport públic encara està "tocat per la pandèmia i per la crisi energètica" i que això "ocupa i preocupa" a la Generalitat. "Quan sortim d'aquesta situació és la primera cosa que hem de fer", va afirmar tot considerant que el 2023 "hi haurà més presència a les aules" i que aquesta línia és especialment important pels estudiants. A parer seu, la segona feina que tenen pendent és la posada en marxa de l'intercanviador de Volpelleres i de l'Hospital General.

Per la seva banda,  l'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel García, celebrava que "per fi" comenci a funcionar l'estació Riera de Caldes de la línia R8. En l'acte d'inauguració, García va recordar que "just demà farà 11 anys que passen trens de passatgers pel municipi" i que des d'aleshores estan reclamant que s'aturin a la ciutat.

A més, l'alcaldessa també va destacar que l'estació és intermodal perquè s'ha adaptat l'oferta de transport públic amb noves parades d'autobús, una zona de 'park and ride' que permetrà aparcar el cotxe privat i continuar el trajecte en tren i que hi haurà una zona d'aparcament cobert i tancat per a bicicletes.

Qui també es va mostrar "molt satisfet" d'haver pogut ajudar a "desencallar" aquest projecte és el president de Renfe, Isaías Táboas. Durant l'acte d'inauguració d'aquesta infraestructura va lamentar que la pandèmia hagués retardat la posada en marxa de l'estació, que s'ha construït en dos anys, i que ha calgut "un any per legalitzar-la des del punt de vista ferroviari". El president de Renfe va recalcar que hi ha unes 3.000 empreses als 40 polígons industrials que hi ha als municipis pròxims d'aquesta nova estació i va considerar que aquesta era una "necessitat" que calia cobrir.
 

Edicions locals