Més d'una vintena d'escoles baixvallesanes, al Cantània

En total hi actuaran més de 4.200 alumnes de la comarca

Cultura

Més d'una vintena d'escoles baixvallesanes, al Cantània
Més d'una vintena d'escoles baixvallesanes, al Cantània | Silvia Poch

Des de l’any 2001 el Teatre Auditori de Granollers i l’AC de Granollers organitzen Cantània a la comarca. Un projecte musical i educatiu, impulsat per l’Auditori de Barcelona, que no ha parat de créixer en nombre d’alumnes, escoles i municipis participants.

Enguany la cantata du per títol Clara, l'art per dins, i hi han participat més de 4.200 alumnes de 97 escoles del Vallès Oriental.
Cantània és un projecte adreçat a l’alumnat de cicle superior d’educació primària i als especialistes de música de les escoles de primària. Els objectius són, per una part, contribuir en la formació permanent dels especialistes de música –a Granollers hi assisteixen un total de 200 especialistes de música de tot el Vallès, Mataró i Olot– i, per l’altra, millorar l’educació musical dels alumnes que hi participen, mitjançant una vivència en directe i compartida amb nois i nois d’altres escoles de la comarca.

L'estrena és aquest divendres, a partir de les 20 h, amb la participació de dues escoles baixvallesanes, la Palau d'Ametlla (Montornès) i la Lluís Piquer (Parets). Dissabte també hi actuaran altres centres del territori: Les Planes (la Llagosta), a les 11.30 h; Joan Abelló (Mollet), Mogent (Montornès), Anselm Clavé i Can Besora (Mollet) a les 16.30 h; i l'escola Joan Salvat Papasseit (Mollet) a les 20 h. Diumenge a les 11.30 h hi cantaran els alumnes de l'escola Joan Maragall (la Llagosta), Sant Sadurní (Montornès), de l'escola Acesco (Parets), del Centre d'Estudis Mollet i de l'escola Joaquim Abril (Sant Fost); i a les 20 h també hi actuarà l'escola Gilpe (la Llagosta).

La setmana vinent hi cantaran els alumnes d'El Roure (Sant Fost) i de Les Mimoses (Santa Maria de Martorelles), dimecres a les 20 h; les escoles Sant Jordi de Montmeló i Mollet, així com l'escola Sant Vicenç (Mollet); les escoles paretanes Vila Parietes i Ntra. Sra. de Montserrat ho faran el dissabte 11 a les 16.30 h; el torn de Les Pruneres (Martorelles), del Pau Casals (Montmeló) i del Sant Gervasi (Mollet) serà a les 20 h; i els darrers baixvallesans a cantar seran els alumnes de les escoles Pompeu Fabra (Parets) i Can Parera (Montornès), diumenge 12 a les 11.30 h.

Edicions locals