Més de 3.000 persones omplen el 9è Fitkam de Montmeló

Els organitzadors es mostren satisfets per aquesta "proposta innovadora i de qualitat" i per haver fet "sortir al carrer a les famílies i professionals per gaudir del teatre"

Cultura

'Winter', de Silver and Gold
'Winter', de Silver and Gold | Videostudi

Montmeló ha estat aquest cap de setmana el punt de trobada del teatre infantil i juvenil a Catalunya, amb uns 3.150 espectadors que van poder gaudir d’una graella formada per 37 funcions a càrrec de 26 companyies d’arreu del territori.

El Fitkam ha tancat la seva novena edició assolint les seves principals fites: "Per una banda, oferir una proposta innovadora i de qualitat, i d’altra, fer sortir al carrer a les famílies i professionals per gaudir del teatre".

La reestrena de l’espectacle inaugural De tu a tu, de Col·lectiu Mur, una obra de circ inclusiu, va fer vibrar el públic, programadors i els mateixos protagonistes. La peça parla dels murs i barreres que existeixen a la societat, i mostra la capacitat del teatre com a eina de transformació social. També va tenir una bona acollida la nova aposta del festival Dones i Circ, un circuit d’espectacles creats i protagonitzats per dones, que té l’objectiu de visibilitzar les artistes d’aquesta disciplina. Les funcions programades van ser Win-Do-W, de Sara Pons; Winter, de Silver & Gold; i Dai, Ma Spetta, de Las Sistars.

'El Cau del Tabalet', de Farrés Brothers i Cia | Videostudi

L'Ajuntament mostra la seva satisfacció: "A Montmeló apostem per la cultura, és imprescindible posar-la en valor i mostrar-la a la canalla". El consistori també comença a mirar amb il·lusió l’any vinent: "La 10a edició serà molt especial, la celebrarem amb una festa ben grossa".

La Marta Martí i Montse Homs, codirectores artístiques, creuen que el Fitkam de Montmeló ja s’està consolidant com un nou escenari tant per a professionals, com per a les famílies d’arreu. La direcció artística assegura que “Tant artistes, com programadors i promotors culturals es troben a Montmeló per enriquir el sector. A més, aquest any s’ha vist que moltes companyies s’acreditaven per veure espectacles d’altres companys de professió”. Enguany, s’han registrat un total de 70 persones programadores. Destaquen, també, que ‘el retorn dels professionals després de veure les funcions ha estat molt positiu i això és molt engrescador. A partir d’avui encarem la desena edició amb moltes ganes’.

Edicions locals