Canviem Montmeló demana arranjar la zona del Casal de les Tres Creus i construir-hi un parc infantil

També ha presentat una altra moció per erradicar l'amiant al municipi

Societat

Canviem Montmeló demana arranjar la zona del Casal de les Tres Creus i construir-hi un parc infantil
Canviem Montmeló demana arranjar la zona del Casal de les Tres Creus i construir-hi un parc infantil | Google Maps

Canviem Montmeló ha presentat dues mocions per al ple extraordinari que se celebra aquest dimecres al consistori montmeloní.

En una de les mocions demanen arranjar la zona del Casal de les Tres Creus així com habilitar-hi un parc de lleure infantil. Es tracta d'una zona pública que es manté sense enjardinar, sense tanques perimetrals ni manteniment.

El partit del qual n'és el portaveu Marcel Comas apunta al text de la moció "l'Ajuntament disposa des del novembre del 2007 d’una proposta gràfica redactada pels serveis tècnics municipals per adequar en aquesta zona un parc infantil i d’esbarjo i annexar a la vorera 22 places d’aparcament". De fet, també relaten que l'abril del 2008 es va signar un conveni per a l'execució d'aquestes obres amb l’empresa Pramiser S.L., que el 2014 va entrar en concurs de creditors sense haver dut a terme la citada remodelació.

Per tot plegat, insten a l'Ajuntament a "dur a terme una trobada amb el veïnat de la zona, serveis tècnics municipals i responsables polítics per tal d’actualitzar si calgués la proposta del 2007 a les necessitats actuals" i a "modificar el pressupost municipal d’aquest any 2022 per incloure-hi una partida d’inversió en la remodelació compromesa, pendent i posposada reiteradament a la zona".

Erradicar l'amiant

Amb l'altra moció volen acabar amb l'amiant del municipi i és per això que demanen fer "un inventari de tots els equipaments, espais i edificacions públiques municipals amb presència d’amiant o fibrociment", que vagi posteriorment acompanyat d'un "programa calendaritzat i suficientment dotat econòmicament per a la progressiva retirada de l’amiant o fibrociment".

L'objectiu és que el 2032 s'assoleixi "la desaparició completa (de l'amiant), tal com assenyala l’objectiu fixat per la normativa europea".

Passejades pels barris de Montmeló

Totes dues mocions són "fruit de les darreres passejades-trobades amb el veïnat pels barris del Pedregar, Sant Crist, la Cucurny i l'Escorxador". La pròxima passejada de Canviem Montmeló està prevista pel dimecres 1 de juny a les 18 h i serà pel barri del Sector Nord i Santa Rosa.

Edicions locals