Les deixalleries distribuiran compost gratuït per a horts i jardins

L'acció es farà entre dilluns i dissabte en el marc de la Setmana Internacional del Compost

Societat

Les deixalleries distribuiran compost gratuït per a horts i jardins
Les deixalleries distribuiran compost gratuït per a horts i jardins

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ofereix a partir de dilluns i fins al dissabte 7 de maig la possibilitat d’aconseguir fins a 50 litres de compost per persona (equivalent a dues galledes) a totes les deixalleries de la comarca. La iniciativa forma part de les accions incloses en la Setmana Internacional del Compost que se celebra de l’1 al 7 de maig (#ICAW2022) amb el lema El compost: Per a la regeneració del sòl.

L’aplicació de compost incrementa la salut del sòl, donant lloc a cultius més sans i rics en nutrients. Gràcies a la matèria orgànica que aporta, es beneficia la regeneració del sòl i s’incrementa el segrest de carboni. El cicle de la matèria orgànica i l’aplicació al sòl del compost afavoreixen l’economia circular i la lluita contra el canvi climàtic.

Amb aquesta mesura i sota la marca COMPOSTVO es vol fomentar l’ús del compost provinent de la recollida selectiva de la fracció orgànica i recompensar la ciutadania el seu esforç per separar la matèria orgànica a casa de forma correcta facilitant així que se’n pugui obtenir compost i biogàs.

Les característiques físiques, químiques i biològiques del compost procedent de la planta de digestió anaeròbica i de compostatge de Granollers, on es tracta la matèria orgànica que es recull de forma separada al Vallès Oriental, al Maresme i a alguns municipis del Moianès. El procés permet aconseguircompost adob natural per a l'agricultura, fertilitzant per a tasques de jardineria, restauració de sòls degradats en projectes d'obra pública o en activitats extractives.

Edicions locals