'Boom' montornesenc per Sant Jordi

Més d'una desena de propostes per gaudir entre el 22 i el 30 d'abril a Montornès

Cultura

EL 2021 les mascaretes encara eren protagonistes de la jornada festiva
EL 2021 les mascaretes encara eren protagonistes de la jornada festiva | Ajuntament de Montornès

Més d'una desena d'activitats des d'aquest divendres i fins al pròxim 30 d'abril es podran gaudir a Montornès, dins del programa Boom Cultural de Primavera, amb motiu de Sant Jordi.

Els llibres, les roses i la cultura tornaran a omplir els carrers de Montornès i igual que passa arreu aquest any la festivitat recupera la presència al carrer, amb tot un dia d'activitats a la plaça de Pau Picasso el dissabte.

Com ja comença a ser tradició al municipi, la commemoració del dia del llibre i de les roses s'iniciarà la nit anterior a Sant Jordi, amb una revetlla que enguany tindrà lloc al Teatre Margarida Xirgu amb l'espectacle d'improvisació musical No sé com gloses. Abans, petits i grans hauran pogut participar en un joc de pistes a càrrec de la Penya Els Bartomeus.

El dia gran, el dissabte 23 d'abril, la plaça de Pau Picasso acollirà paradetes de llibres, roses, artesania i de diverses entitats del poble; així com l'exposició Una imatge, mil paraules, que a més, es podrà veure fins al 13 de maig a la Biblioteca. I precisament la Biblioteca, a les 11 h, oferirà la 15a Marató de Contes. La jornada continuarà amb un combo cultural de folk, sardanes i una ballada de gegantonets.

Durant la tarda, s'anunciaran les persones guanyadores del joc Endevina-la, que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística amb la col·laboració de la Unió de Botiguers.

Altres propostes incorporades al programa de Sant Jordi són una conferència a Mons Observans amb motiu del Dia Internacional dels Monuments o una marató musical a càrrec de l'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre, entre d'altres.

'Trepitgem fusta', a Montmeló

La instal·lació Trepitgem fusta, de Pau Segalés i El Negro Casali serà dissabte una de les múltiples activitats a Montmeló, en una plaça de la Vila farcida de paradetes i amb tallers de construcció de titelles, gegants, bestiari i gitanes, entre d'altres. La diada clourà amb el sopar de la Penya Blaugrana.

Edicions locals