L'empresa Bold crearà 100 llocs de treball a Montmeló amb l'obertura d'una fàbrica de bateries elèctriques d'altes prestacions

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha visitat aquest matí la planta

Economia

L'empresa Bold crearà 100 llocs de treball a Montmeló amb l'obertura d'una fàbrica de bateries elèctriques d'altes prestacions
L'empresa Bold crearà 100 llocs de treball a Montmeló amb l'obertura d'una fàbrica de bateries elèctriques d'altes prestacions

L’empresa catalana Bold, de Montmeló, crearà 100 llocs de treball, majoritàriament enginyers, amb la posada en marxa d’una planta de producció i diversos laboratoris per treure al mercat tecnologia pròpia en l’àmbit de les bateries elèctriques. El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha visitat aquest matí la planta.

L’empresa creada el 2019, que ja compta amb un centre d’R+D amb 35 enginyers, dissenyarà i produirà bateries elèctriques destinades a avions híbrids, cotxes d’alt rendiment i motorsport.

L’obertura de la nova planta de producció, que estarà plenament operativa després de l’estiu i comptarà amb una superfície de 2.500 m2, haurà suposat la creació de 40 llocs de treball altament qualificats -majoritàriament enginyers i operaris de la fàbrica- aquest 2022 amb la previsió d’arribar als 140 treballadors durant el 2023.

L’empresa es dedicarà al disseny i producció de tots els components que formen part de les bateries elèctriques per, entre d’altres, al sector de l’aviació. Això inclou la carcassa de fibra de carboni, el sistema de refrigeració, l’electrònica i el sistema de control d’energia. Bold, que adquirirà les cel·les de proveïdors especialitzats i les integrarà a les bateries, és de les úniques companyies de tot Europa que es dedica a la producció d’aquesta tecnologia per al sector de l’aviació.

L’empresa s’ha especialitzat en la fabricació de productes molt lleugers gràcies a materials compostos com la fibra de carboni, que incrementen la seguretat de la bateria gràcies a la seva resistència tèrmica. Segons el cap d’operacions de Bold, Gerard Torres, aquesta tecnologia pot anar destinada a qualsevol aplicació d’altres prestacions, com els avions. “Comencem per avions lleugers com avionetes d’ús recreatiu i avions de distàncies curtes destinats a vols domèstics o regionals, però és la mateixa tecnologia que faran servir els avions més grans”, explica. De fet, segons Torres, “els avions primer seran híbrids i després elèctrics, i això passarà aquesta mateixa dècada”.

Suport institucional

Aquest dilluns, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha visitat les instal·lacions a Montmeló, on ha posat Bold com a exemple de reconversió del sector de l'automoció. "És un exemple de reindustrialització del país en clau verda i innovadora i de transformació del model productiu que volem per Catalunya", ha dit Torrent. El conseller ha destacat l'alt valor estratègic del sector i ha assegurat que "és una mostra del potencial dinamitzador del Circuit de Catalunya i compta amb un alt component d'R+D i visió internacional en un àmbit clau com el de les bateries elèctriques, que seran fonamentals pel procés de descarbonització i per fer front a l'emergència climàtica". Amb la incorporació d'un centenar de llocs de treball qualificats, Torrent ha destacat la importància de "recuperar talent català que va marxar a l'estranger, poder recuperar-los", ha dit el conseller, qui ha volgut refermar l'aposta del Govern en el sector de l'automoció i la seva transformació.

Per la seva banda, el CEO de Bold, Bernat Carreras Planella, ha destacat que el projecte d’obertura de la planta de producció permetrà entregar les primeres bateries fabricades a Montmeló aquest novembre i completar la primera fase de creixement de Bold. En aquest sentit, ha assegurat que “volem continuar creixent al territori, estem segurs que des d’aquí podem arribar on ens proposem com han fet altres empreses com Wallbox”. Pel que fa a la ubicació a Montmeló, Carreras ha apuntat que “al Vallès hi ha molta proximitat amb Barcelona i, per tant, amb universitats i enginyers, al mateix temps que estem molt a prop de la indústria de l’automoció i del Circuit de Catalunya, que té una marca molt potent a escala internacional”.

L’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, mostrava el suport de l'Ajuntament a iniciatives com les de Bold i destacava l'oportunitat que suposa l'arribada de la mobilitat elèctrica. "La complexitat de la fabricació de models elèctrics és molt menor a la de vehicles de combustió i això obre les portes d'un esquema industrial clàssic menys accessible pel teixit industrial", ha dit Rodríguez. L'alcalde també ha destacat la retenció de coneixement que suposa la plantilla qualificada de Bold.

Nascuda de la F1

El projecte de Bold va començar amb la creació de l’empresa l’any 2019 per part de Bernat Carreras Planella, exenginyer d’equips de Fórmula 1 com McLaren, Renault-Alpine i Honda, especialitzat en el disseny de materials compostos i bateries elèctriques. Fins ara s’han dedicat als serveis d’enginyeria per a equips de Fórmula 1 i al disseny de materials de components estructurals per a fabricants d’automoció de vehicles d’altes prestacions. Recentment, l’empresa ha tancat una ronda d’inversió de 2,3 milions d’euros liderada per David Vilanova, membre de la companyia de producció de maquinària Tavil, i Josep Maria Tarragó, inversor en fase inicial d’empreses com Wallbox. En el marc de la seva estratègia de creixement, l’empresa té previst obrir pròximament oficines al Regne Unit i als Estats Units.

Edicions locals