Primera pedra de la nova residència de gent gran de Montmeló

Es preveu que pugui estar construïda i preparada per fer-la servir d'aquí a un any, el gener del 2023

Societat

Primera pedra de la nova residència de gent gran de Montmeló
Primera pedra de la nova residència de gent gran de Montmeló

Aquest divendres al migdia s'ha col·locat la primera pedra de la nova residència de gent gran de Montmeló, que es preveu que pugui estar construïda i preparada per fer-la servir d'aquí a un any, el gener del 2023, amb una infraestructura composta per una superfície de 1.850 metres quadrats, que alhora comptarà amb una zona enjardinada d’aproximadament 1.500 metres quadrats.

L'acte ha estat encapçalat per la regidora de Serveis Socials, M. Mar Hernández, la directora dels Serveis Territorials de Barcelona, Lluïsa Nicolau, i el batlle montmeloní, Pere Rodríguez.

La regidora celebrava la celeritat del procés fins a arrencar les obres, recordant que "fa –només– poc més d'un any que es va decidir que no es reformaria l'antiga residència i que se'n faria una obra nova". Hernández, amb l'emoció a flor de pell, assegurava que "aquest projecte és molt bo per a Montmeló, per al barri i per a la gent gran".

Pel que fa a Nicolau, qui hi ha assistit en representació de la consellera de Drets Socials (Violant Cervera), apuntava que l'acte "representa començar a convertir en realitat coses que eren desitjos; comencem a veure tangibles els projectes que els ajuntaments tenen". També ha destacat "el compromís del municipi amb les persones grans, amb el fet de construir una residència, que això no fa res més que incrementar la qualitat de vida dels ciutadans".

L'últim a intervenir-hi ha estat l'alcalde, en el discurs més extens de la jornada. Rodríguez ha repartit agraïments a tort i a dret. Als actuals companys de plenari –del seu partit i dels altres–, "perquè aquest és un projecte que ha estat unànime, d'acord amb tots els grups polítics", però també als polítics que els van precedir.

De la nova construcció tot ho ha destacat en positiu: "Tots vam coincidir que la millor solució era fer un edifici nou, perquè serà per molts anys, perquè serà dissenyat, construït i gestionat com una resi des del primer dia i això farà que sigui un edifici idoni per a la finalitat que tindrà". També ha deixat caure que una de les tasques que tindran a partir d'ara serà buscar-li nom.

D'altra banda, ha refermat la voluntat que els familiars dels residents formin part del patronat de la fundació que gestionarà la residència, "que tinguin veu i vot en la gestió de la residència, puguin dir la seva i estar informats en primera persona en tot moment de què es fa a la residència on estan els seus familiars". Per aquest motiu es crearà l'associació de familiars de residents.

Per últim, va aprofitar la presència de Lluïsa Nicolau per començar a demanar places públiques per a aquesta futura residència. La directora dels Serveis Territorials de Barcelona ha assegurat que en prendran nota de la petició.

Edicions locals