Com gaudir de l'arribada dels Reis d'Orient als diferents pobles del Baix Vallès?

Hi haurà cavalcades, recepcions reials i visites de Ses Majestats a les llars dels infants

Cultura

A Mollet tornaran a arribar en tren
A Mollet tornaran a arribar en tren | Víctor León / Arxiu

Per segon any consecutiu, les cavalcades tradicionals s'han hagut de modificar a causa de la pandèmia. Amb tot, els Reis d'Orient faran parada arreu del Baix Vallès i a continuació es pot consultar quan i com es podrà gaudir de les seves visites i cavalcades al territori.

Com és tradició, a Mollet hi arribaran en tren

A Mollet, els Reis d'Orient arribaran la tarda del 5 de gener a l’Estació de Mollet-Sant Fost amb el tren de les 18.08 h. Els tres Reis faran el recorregut habitual pels carrers Berenguer III, plaça Catalunya, avinguda de la Llibertat, plaça Major, avinguda de Burgos, avinguda de Jaume I i avinguda d’Antoni Gaudí, on clourà tot plegat, i a la cavalcada també hi haurà les carrosses de l’Estrella, del Patge Xumet, del Carter Reial i del camió Carboner.

El lliurament de les claus de la ciutat es farà a la plaça Major, davant de la Casa de la Vila, amb la presència de l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i de sis nens i nenes sortits del sorteig entre tots els infants de la ciutat que van néixer l’any 2016. Aquest any, però, no participarà cap coral "com a mesura de seguretat", apunten des del consistori.

Els patges seran els encarregats de recollir les cartes, evitant contactes propers, i no es llançaran caramels per evitar aglomeracions i contactes propers. Amb l’objectiu de vetllar per la seguretat, els Reis mantindran distàncies de seguretat amb la canalla durant tot el recorregut.

Parets recupera la cavalcada

A Parets, els reis tornaran a voltar en carrosses pel municipi, dos anys després, ja que el 2021 la cavalcada es va anul·lar a última hora. Està prevista la sortida de la cavalcada al Passeig de Ronda al voltant de dos quarts de sis de la tarda, on s’iniciarà un recorregut que anirà per l'avinguda de Catalunya, avinguda Francesc Macià i fins a l'aparcament del camp de futbol, on es farà la rebuda de Ses Majestats amb totes les mesures de seguretat. Allà els infants podran saludar als Reis, lliurar la carta, el xumet i rebre una bossa de caramels.

Per evitar aglomeracions i garantir la màxima seguretat, no estan previstes les parades tradicionals a la plaça Josep Marcer ni a la plaça de la Vila i no es llençaran caramels durant el recorregut. La cavalcada s’haurà de seguir amb la mascareta posada en tot moment, mantenir la distància de 2 metres i no acostar-se a les carrosses.

La ruta dels reis a Montornès clourà amb una recepció al Sorralet

A Montornès també es recupera la cavalcada. El seguici de Melcior, Gaspar i Baltasar sortirà del carrer del Vallès, al davant del Centre Infantil La Peixera, a les 17 h, i el recorregut clourà a la Carpa Polivalent El Sorralet, on a les 19 h es donarà inici a la recepció reial. Allà, les famílies podran veure els Reis d'Orient i deixar les seves cartes a unes bústies. També rebran caramels i carbó dolç de la mà de membres del Ball de Diables i Drac de Montornès, que representaran els carboners.

Per assistir a la recepció reial caldrà reservar una entrada per família, que servirà per a un màxim de 6 persones d’una mateixa bombolla o grup de convivència. La reserva està disponible al web entrades.montornes.cat.

Hi haurà dues portes d’accés i torns cada 15 minuts, des de les 19 h fins a les 21 h.

A Montmeló s'amplia el recorregut, però no hi haurà recepció

Els montmelonins també podran gaudir de Ses Majestats voltant pels carrers del poble, dos anys després de la darrera vegada. Per intentar minimitzar els riscos, s’han hagut de prendre mesures per tal d’evitar aglomeracions. El recorregut s’ampliarà i la cavalcada recorrerà molts més carrers del municipi que abans de la pandèmia. També per motius de seguretat s’ha decidit que no es llençaran caramels en cap moment del recorregut, i a causa de la situació sanitària, tampoc hi haurà la tradicional recepció reial a la Plaça de la Vila.

Aquest any la cavalcada començarà a les 18 ha Santiago Russinyol i anirà recorrent els carrers del poble fins a acabar al carrer de Vic.

A Sant Fost, els Reis visitaran els infants a casa

La cavalcada també tornarà, amb modificacions, a Sant Fost. Arrencarà a les 16.30 h amb un recorregut diferent de l’habitual, que passarà per diferents zones del municipi (des del camí dels Castanyers fins a l'avinguda de Ponent) per evitar aglomeracions. A més, no hi haurà caramels ni rebuda dels Reis d’Orient a la Plaça de la Vila.

També s'incorpora el porta a porta dels Reis. És a dir, Ses Majestats aniran a recollir les cartes dels infants que ho desitgin a les seves llars. Les inscripcions s'havien de fer fins al 31 de desembre i s'adreça a menors de 10 anys empadronats a Sant Fost.

El porta a porta dels Reis començarà 15 minuts després que la cavalcada hagi passat per la zona, excepte a Can Calet i Can Coromines, que s'iniciarà aproximadament a les 19.30 h.

De l'Ajuntament de Martorelles, a Carrencà

A les 16 h arribaran els tres reis a l'Ajuntament de Martorelles, on seran rebuts per l'alcalde i els regidors, i seguidament arrencaran la cavalcada fins a Carrencà, passant per les següents vies: plaça d’Anselm Clavé, carrer d’Anselm Clavé, Ronda Nord, Cadí, Montsant, Anselm Clavé, Sol, Mercè Rodoreda, Aurora, Can Sunyer, Girona, Aragó, Navarra, Mallorca, Lleida, Granada, Nou, Girona, Alzinar, Av. d’en Piera, Can Molist, Dionís Girona, Montsec, Plaça de la Sardama, Costa, Av. d’en Piera, Primavera, Horta, Rec i Carrencà. 

El Pati de la Masia acollirà de 17 h a 20 h el campament reial, on els infants podran veure i parlar els Reis d'Orient. Per accedir al campament cal reservar les entrades a martorelles.cat/entrades.

Foc, música i bombolles, per rebre'ls a Santa Maria

Per últim, els Reis també faran parada a Santa Maria de Martorelles, on a les 18 h seran rebuts al pavelló en una jornada amenitzada per un espectacle amb foc, música i bombolles al Parc de la Torrentera i on també es podrà degustar xocolata, torrades i caldo.

A més, Ses Majestats també passaran al vespre per les cases dels infants del poble confinats per recollir les seves cartes. Per tal de fer-ho, cal que les famílies ho notifiquin al 636 92 59 06.

Edicions locals