Salut obre avui la vacunació de la dosi de record per a la franja de 55 a 59 anys i demà per a la de 50 a 54 anys

El Departament reforça la vacunació amb cita prèvia

Societat

El Departament de Salut ha obert avui la vacunació de la dosi de record per a totes les persones d’entre 55 i 59 anys, que ja poden demanar cita a través del portal vacunacovidsalut.cat.

A partir de demà, s’ampliarà la franja d’edat i ja podran demanar cita les persones de 50 a 54 anys. La dosi de record augmenta la immunitat, l’allarga i ajuda a reduir el risc d’ingressar a l'hospital a causa de la COVID-19.

Paral·lelament, Salut també prioritza la dosi de record per a les persones de 60 anys o més, perquè és el grup d’edat que pot rebre més complicacions en cas d’infecció. També prioritza la dosi de record als vacunats amb Astrazeneca i de Janssen de qualsevol edat que faci més de tres mesos de la darrera dosi, tal com van avançar ahir en roda de premsa la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel.

Cal recordar que els nivells de protecció poden començar a disminuir amb el temps. La dosi de record és també la prevenció més efectiva davant la nova variant de l’òmicron.

Es reforça la vacunació amb cita prèvia

Salut continua demanant a la població que demani hora per vacunar-se a través del portal vacunacovidsalut.cat. A partir d’ara, ja no s’ofereixen punts de vacunació sense cita prèvia, perquè amb l’ampliació dels col·lectius a rebre la dosi de record, és més necessari poder organitzar l’operativa. A més, hi ha prou disponibles per poder agafar cita prèvia.

Edicions locals