TI Automotive, de Montornès, guanya el premi a l'empresa més socialment responsable

El guardó el promou la Xarxa Lismivo que distingeix les empreses que aposten per la integració de la diversitat funcional

Economia

TI Automotive, de Montornès, guanya el premi a l'empresa més socialment responsable
TI Automotive, de Montornès, guanya el premi a l'empresa més socialment responsable

Montornès del Vallès

L'empresa del sector automobilístic TI Group Automotive Systems, situada a Montornès del Vallès, ha estat l’empresa guanyadora de la cinquena edició del premi Lismivo a l’empresa del Vallès Oriental socialment responsable.

El guardó, una iniciativa de la Xarxa Lismivo que coordina el Consell Comarcal, distingeix les empreses de la comarca que aposten per la integració laboral de les persones amb diversitat funcional i la responsabilitat social corporativa.

En aquest cas, el jurat ha destacat de TI Automotive que es caracteritza, sobretot, per vetllar pel benestar dels seus treballadors i treballadores, establint un sistema de mitjans d'ajuda que faciliten el creixement personal de cada un d'ells i elles, com ara, la comissió d'ajuda social, la diversitat de salaris en espècie assumits per l'empresa, sistema de vinculació de la retribució al rendiment i comissió paritària de conciliació familiar, entre altres.

A més, TI Automotive aposta per la integració d'aquelles persones que presenten limitacions, portant a terme un monitoratge mensual sobre el percentatge de la plantilla amb discapacitat i com mantenir-lo i augmentar-lo. Actualment, compta amb una plantilla de 15.000 persones repartides entre més de 111 plantes situades en 28 països i a la planta de Montornès del Vallès té una plantilla de 183 empleats, dels quals tres són persones amb diversitat funcional. L'empresa també treballa amb la Fundació Privada Vallès Oriental per a Disminuïts Psíquics de la Roca del Vallès, que és de la Xarxa LismiVO i amb d’altres empreses que també contracten persones amb diversitat funcional de fora de la comarca.

En el lliurament del premi, que es va fer dimecres a Can Saurina de Montornès, Patrícia Rodríguez, directora de Recursos Humans, destacava el que considerava un tret diferencial de la seva empresa: "Lluitem pels nostres valors culturals, cuidem molt les persones i intentem fomentar la diversitat".

TI Group Automotive Systems, SA, és una empresa del sector automobilístic especialitzada en el subministrament integral de sistemes de transport i magatzematge de combustible. En aquest sentit, Rodríguez reconeixia que en aquest sector existeixen limitacions perquè "s'ha de compatibilitzar la diversitat dels treballadors amb les exigències dels clients, que en l'automoció és molt elevada", deia.

El president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, posava en valor que “com a veí del Vallès Oriental hem d’estar tots i totes orgullosos de la feina que es fa per no deixar ningú enrere”.

Per la seva part, el conseller de Promoció Econòmica i vicepresident segon, Jordi Manils, creu que “ens anirà millor com a comarca, com a país i com a teixit productiu si la diversitat es converteix en una de les ensenyes de la nostra marca Vallès Oriental, que estem construint”.

L’alcalde de Montornès del Vallès i conseller de Cooperació i Salut, José Antonio Montero, destacava l’exemple d’empreses “que estan sotmeses a la competitivitat i a unes condicions molt exigents i es poden permetre programes de caràcter social i especialment per la inserció de persones amb diversitat funcional”.

El regidor de l'Àrea d'Acció Social de Montornès, Jordi Delgado, reconeixia la tasca de TI Automotive en la integració i assegurava que "la primera política social és uan política d'ocupació justa que tingui en compte tota la diversitat de la societat". Delgado animava TI Automotive, que forma part del Consell d'Empreses de Montornès, a compartir l'experiència amb la resta d'agents econòmics que en formen part.

La Xarxa Lismivo està formada per administracions públiques (Diputació de Barcelona; ajuntaments de Cardedeu, Santa Maria de Palautordera i Granollers; Oficines de Treball de la Generalitat de Granollers, Granollers-Perifèria i Mollet; i el Consell Comarcal del Vallès Oriental), entitats especialitzades (APINDEP Ronçana SL, APADIS, Castell de Sant Foix, Centre Sirius, Centre de formació Mordered, Escola Pia, Fundosa Social Consulting (Fundació ONCE)), Centres Especials de Treball (Baix Montseny, Ral, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès, Intelami,TEB Verd), l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers i de Mollet, el Servei Prelaboral (INTRESS), els sindicats CCOO i UGT i la patronal Fundació PIMEC.

Els objectius de la xarxa Lismivo són la sensibilització de l’empresariat, la ciutadania i les administracions públiques per afavorir la inserció social i laboral de les persones amb diversitat funcional; impulsar la inserció laboral de les persones amb discapacitat a l’empresa ordinària; reforçar i crear circuits d’atenció a persones amb discapacitat al territori; i buscar fonts de finançament per a l’execució de les accions.

La xarxa compta amb el web www.xarxalismivo.cat, on consta tota la informació d’interès per a les empreses, tant per contractar persones com serveis de les entitats de la xarxa.

Edicions locals