El Circuit adjudica el títol de l’International GT Open

L'equip Vincenzo Sospiri Racing, amb els pilots Michele Beretta i Freederik Schandorff, ha guanyat la categoria absoluta

Esports

El Circuit adjudica el títol de l’International GT Open
El Circuit adjudica el títol de l’International GT Open | Circuit de Barcelona-Catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha estat l'escenari decisiu per al desenllaç de la temporada de l’International GT Open, adjudicant el títol absolut a l'equip Vincenzo Sospiri Racing i als pilots Michele Beretta i Freederik Schandorff. En l'altra cara de la moneda, l'espanyol Andy Soucek, que ha vist com se li escapava la corona a la cursa de casa.

Programada a 70 minuts, la penúltima prova de l'any començava sense molts canvis, amb l'equip AKKA ASP (Jim Pla, Thomas Drouet – Mercedes AMG GT3) defensant la seva posició de partida, la de la pole position. Pressionant molt de prop es trobava el ja proclamat campió Vincenzo Sospiri Racing. En l'equador de la competició, i amb l'obertura del pit lane per a realitzar les diferents parades, els fets han fet un gran gir.

El Seas Motorsport, que sortia tercer, prenia avantatge amb els seus pilots Martin Kodrik i Ethan Simoni als comandaments del Mercedes AMG GT3, un avantatge que ha aprofitat fins al final, segellant la primera posició. L’AKKA ASP es mantenia en la segona plaça amb el Vincenzo Sospiri Racing descendint posicions. Aquest descens d'una de les unitats del conjunt italià ha coincidit amb l'ascens del seu altre cotxe, el de Baptiste Moulin i Yuki Nemoto, que al final han estat tercers.

La realitat és, no obstant això, que l'interès es trobava descendint algunes posicions en la classificació, en les actuacions dels equips que es jugaven el títol. El Vincenzo Sospiri Racing desapareixia del top 5 mentre que el Lechner Racing, conjunt en el qual es troba l'espanyol Andy Soucek -també candidat al títol- anava remuntant posicions. Juntament amb Al Faisal Al Zubair, el Lechner Racing ha acabat en la cinquena plaça absoluta, just per davant dels seus contrincants per la corona. Així i tot, l'avantatge de Michele Beretta i Freederik Schandorff ha fet que el títol es decanti per ells.

La categoria Pro Am ha estat avui per l’AKM Motorsport SMR i els pilots Loris Spinelli y Florian Scholze, encara que el títol li pertany a Inception Racing (Brendan Iribe, Ollie Millroy); mentre que l‘Am ha estat avui per a l'únic equip de casa present a l’International GT Open, el Baporo Motorsport. Daniel Díaz Varela i Jaume Font no han tingut rival, sent molt més ràpids que els seus contrincants de la categoria.

Maciej Blazek i Mateusz Lisowski, campions de la GT Cup Open Europe
La cursa de l’International GT Open ha acabat amb el cotxe de seguretat a la pista a causa d'un incident entre dos cotxes de la GT Cup Open Europe, certamen amb el qual comparteix pista. Aquest incident, lamentablement, ha estat entre dos dels equips millor posicionats de la prova, l’NM Racing Team i el Q1 by EMG Motorsport.

La victòria de la GT Cup Open Europe ha estat per a l'A&P Racing Team PTT Tech Support, amb els seus pilots Maciej Blazek i Mateusz Lisowski, els quals ja són campions del 2021. El Q1 by EMG Motorsport, el campió en la classificació per equips, ha estat segon i tercer amb Jan Lauryssen d'una banda i Nicolas Vandierendonck i Dirk Schouten per l'altra.

L'equip de casa, l’NM Racing Team, que tenia la primera posició de la categoria Am pràcticament assegurada amb Albert Estragués i August Macbeth, s'ha tocat mancant sis minuts per a veure la bandera de quadres. Els altres implicats en el toc han estat Maciej Darmetko i Artur Janosz (Q1 by EMG Motorsport). Al final, el conjunt català no ha pogut acabar la prova.

Edicions locals