La ministra de Transports obre la porta a incrementar la producció de trens amb la companyia Alstom

Raquel Sánchez ha visitat a la planta d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda on s'estan fabricant 152 trens de gran capacitat per a Renfe

Economia

La ministra de Transports obre la porta a incrementar la producció de trens amb la companyia Alstom
La ministra de Transports obre la porta a incrementar la producció de trens amb la companyia Alstom | ACN /Aina Martí

Redacció / ACN

En una visita a la fàbrica d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda, aquest dilluns, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha obert la porta a incrementar la producció de trens amb la companyia vallesana.

La ministra ha supervisat l'avenç de la fabricació de 152 trens de gran capacitat d'Alstom per a Renfe -operació que es va formalitzar el juliol passat-, cosa que suposa una inversió de 1.447 milions d'euros per a l'operadora pública, l'adjudicació més gran de la història del ferrocarril a l'Estat.

En la visita a la fàbrica de més de 360.000 metres quadrats, Sánchez ha destacat que els llocs de feina que es poden generar "poden ser molts més" en el moment que es firmi el contracte entre la Generalitat i Renfe pels serveis de Rodalies.

La ministra ha subratllat que "és necessari que es materialitzi el contracte entre Renfe i la Generalitat" perquè l'empresa pública encarregui a Alstom 76 trens més, cosa que suposaria incrementar la inversió en 873 milions d'euros addicionals. En aquest sentit, ha assegurat que el Ministeri continua treballant per a traspassar al Govern els "recursos econòmics" que permetin fer front a aquest contracte, tal com es va preveure en els pressupostos estatals.

Que la Generalitat no assumeixi aquest pagament és una "anomalia" que dura 10 anys, ha dit. Per això, ha afegit que espera "desencallar" aquests recursos a través de la comissió d'assumptes fiscals i econòmics. Sánchez ha assegurat que aquest procés no inclou el traspàs de personal, ni materials, trens o instal·lacions.

Trens amb un 20% més de capacitat

Els nous trens que es destinaran al servei de Rodalies dels principals nuclis de població de l'Estat tindran capacitat per unes 900 persones, un 20% més que els actuals Civia, i minimitzaran la pujada i baixada dels viatgers, que podran accedir als combois a través de 12 portes a cada banda. Disposaran de connexió wifi, seran accessibles i tindran un apartat per a bicicletes i cotxets infantils.

Edicions locals