El Circuit es prepara per acollir el Mundial de Ral·licròs

Es presenta la setena edició de l’esdeveniment esportiu, que se celebrarà al Circuit de Barcelona-Catalunya entre divendres i dissabte

Esports

El cotxe de QEV Technologies, de Montmeló
El cotxe de QEV Technologies, de Montmeló

Montmeló

El World RX of Catalunya 2021 s'ha presentat al Palau Robert de Barcelona, donant així llum verda a la setena edició de l'esdeveniment. El Circuit de Barcelona-Catalunya, a més, té l'honor de ser novament la seu inaugural del Campionat del Món FIA de Ral·licròs, que tindrà lloc entre divendres i dissabte. 

Josep Lluís Santamaría, director del Circuit de Barcelona-Catalunya, ha volgut destacar el ritme frenètic de les instal·lacions mundialistes i la tasca que duu a terme en temps difícils. “El Circuit té un ritme increïble durant tota la temporada i és capaç d'organitzar proves mundials com l’RX, que és el tercer campionat del món que ens visita aquesta temporada, i encara queda un quart. Estem molt orgullosos de com s'està aconseguint tot en aquests temps de pandèmia”, ha dit.

També ha volgut destacar una altra part molt important per al Circuit, la de la sostenibilitat. “És un honor que aquesta prova se celebri com a esdeveniment sostenible. El mes de maig vam obtenir la certificació ISO 20121 de gestió d’esdeveniments sostenibles i això demostra el nostre profund interès per la sostenibilitat, àmbit en el qual treballem des de 2008. Volem posar el nostre nom, el de Montmeló, el de la ciutat de Barcelona i de la Generalitat al capdavant del lideratge de la sostenibilitat en el motorsport a nivell mundial”, ha declarat.

En aquesta mateixa direcció, Pere Rodríguez, alcalde de Montmeló ha afirmat que “el repte d'organitzar curses en un context així és molt elevat, però el Circuit no ha deixat de tenir Grans Premis ni durant la pandèmia. Estem molt satisfets d'acollir l’RX aquests dos dies, ja que és un esdeveniment molt atractiu per al públic”.

Victor Casanovas, director de SevenMila, ha volgut destacar “el llegat que està deixant aquesta nova disciplina a Catalunya, amb un nou promotor i obrint novament el Mundial de Ral·licròs”. També ha volgut compartir alguns detalls de la prova més esportius. “Tindrem al voltant de cinquanta curses curtes i frenètiques. Us esperem a tots el divendres i el dissabte per gaudir d'aquests dies de motor al Circuit”, ha conclòs.

El CEO de QEV Technologies, Joan Orús, ha compartit quin es el paper de la companyia catalana i ha desenvolupat la vinculació amb el Circuit i amb l'esdeveniment. “Som una empresa d'aquí, de Montmeló, que ha desenvolupat el primer vehicle elèctric d’RX del món. I és que tenim el convenciment que el futur és 100% elèctric”, ha dit. També ha explicat algunes de les claus que amaga aquest nou campionat, l’eRX2: “és un vehicle amb uns 350 cv i és molt divertit de portar, ja que els pilots poden jugar amb la configuració. Esperem que les curses siguin espectaculars i el públic pugui gaudir”.

En la part més esportiva, dos participants d'aquesta nova categoria amb un vehicle elèctric que s'ha desenvolupat gràcies a QEV Technologies han estat presents a l'acte, tots dos representants de casa procedents del món dels ral·lis. Es tracta del català José Luís García i el canari Pablo Suárez.

José Luís García ha declarat que “és un honor córrer la primera prova en vehicle elèctric de RX al circuit de casa. Estic acostumat al cos a cos i el meu repte és rendir des del primer minut i donar el màxim”.

Pablo Suárez ha revelat que “he tingut el privilegi d'estar en el procés de desenvolupament del vehicle i m'he involucrat molt. Després de molt d'esforç ho hem aconseguit i estic amb moltes ganes de provar-ho aquest cap de setmana. Crec que hi haurà molta igualtat entre els pilots i hi haurà un gran espectacle a la pista”.

Aquest gran espectacle que porta l’RX i els seus campionats de suport al Circuit es complementarà també amb l'activitat de l’Open CarCross Barcelona RX, que celebra la seva cinquena edició.

Edicions locals