Sánchez anuncia la licitació de l'estació intermodal de mercaderies de la Llagosta per 80 MEUR

El govern preveu adjudicar l'obra aquest 2021

Economia

La LlagostaRedacció / ACN

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va anunciar aquest dilluns la licitació imminent de les obres per construir l'estació intermodal de mercaderies de la Llagosta. Segons Sánchez, l'adjudicació es farà aquest 2021 com a mostra que el Ministeri "està decidit a potenciar la quota de transport ferroviari de mercaderies com a eix vertebrador de les cadenes logístiques". La previsió és connectar la terminal a l'ample estàndard del Corredor del Mediterrani.

La ministra va fer aquest anunci, sense més concreció, durant una visita a les obres de soterrament de les vies del tren de Sant Feliu de Llobregat, on es va congratular de les inversions de l'estat espanyol a Catalunya, tant en l'àmbit de Rodalies i trens regionals, com en les mercaderies.

"El compromís del govern espanyol amb Catalunya és molt gran", va asseverar la ministra, que va recordar que els darrers tres anys des de Mobilitat, Transport i Agenda Urbana s'han executat més de 2.000 MEUR en inversions i s'han licitat 2.000 milions més en contractes. Al mateix temps, va destacar els 13.000 milions del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència destinats a la mobilitat.

Per executar aquests diners, va avançar que les properes setmanes l'executiu espanyol aprovarà l'ordre perquè els ajuntaments puguin demanar subvencions per desplegar zones de baixes emissions i de transport urbà i metropolità. Per a aquest 2021, en concret, hi ha previstos 1.000 milions.

Satisfacció al territori

Per la seva banda, l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha valorat positivament l’anunci de la ministra Raquel Sánchez. “Aquest any 2021 es farà aquesta licitació i creiem que s’executarà com més aviat millor perquè és un projecte estratègic i el govern estatal no vol perdre el temps en executar aquests projectes. Mai abans havíem vist com un govern posava 80 milions d’euros, directament, per desenvolupar l’estació intermodal a la Llagosta. Aquesta serà per desenvolupar la primera fase i esperem que les altres dues fases que resten vinguin una darrere de l’altre”, ha explicat.

De fet, al mes d’octubre de l’any passat, la Generalitat i el Govern Central van signar un protocol per impulsar les noves infraestructures i planificar el nus logístic de l’àrea de Barcelona. El document contempla la nova terminal intermodal de mercaderies que s’ha d’instal·lar a la Llagosta.

Edicions locals